Gafă incredibilă a președintelui Donald Trump: a primit-o la Casa Albă pe Nadia Murad, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace în 2018, dar nu a știut cine este

Donald Trump Nadia MuradSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 2

Că Donald Trump este un maestru al gafelor nu mai este o noutate pentru nimeni. Președintele american a comis-o din nou recent, la întâlnirea cu Nadia Murad, câștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace în anul 2018. Nadia Murad, activistă yazidi pentru drepturile omului, a câștigat înalta distincție pentru eforturile sale de a pune capăt folosirii violenţei sexuale ca armă de război şi conflict armat. 

Aceasta a venit în fața lui Trump pentru a pleda cauza minorității yazidi din Irak. Dar, surpriză! Interlocutorul nu o cunoștea. Și asta, în ciuda faptului că, pe lângă că era câștigătoarea unei distincții atât de importante, povestea ei de viață făcuse înconjurul mapamondului. Nadia Murad a fost victima sclaviei sexuale la care a recurs gruparea Stat Islamic, iar mama și cei șase frați ai ei au fost uciși. Ea s-a aflat printre cele aproximativ 3.000 de adolescente şi femei yazidi victime ale violurilor şi altor abuzuri comise de combatanţii Statului Islamic la Mosul (nordul Irakului), începând din 2014.

Donald Trump către Nadia Murad: “Pentru ce-ați primit Premiul Nobel?”

Donald Trump, care se presupune că ar fi trebuit să știe cine este femeia din fața lui și din ce motiv a primit cea mai înaltă distincție: “Și dumneavoastră ați primit Premiul Nobel? Incredibil! Pentru ce ați primit Nobelul?“, au fost întrebările pe care i le-a adresat Trump.

Întrebările președintelui american au blocat-o pentru câteva momente pe Nadia Murad. Apoi, femeia a început să-i povestească ceea ce probabil că știe tot mapamondul: “După tot ce mi s-a întâmplat, nu mă dau bătută. Am spus clar că Statul Islamic a violat mii de femei yazidi. Vă rog, faceți ceva. Problema asta nu este doar a unei singure femei“, a fost rugămintea Nadiei pentru Trump.

Donald Trump nu a părut nicio secundă că ar stăpâni subiectul masacrului comunității yazidi: “Dar gruparea Statul Islamic a plecat și acum sunt kurzii și mai cine?“, a întrebat-o Trump, asigurându-iși interlocutoarea că el cunoaște foarte bine regiunea.

Citeste si

Cum arată Ivana Trump, fosta soție a lui Donald Trump?

Cum arată fiul lui Donald Trump și al Melaniei Trump? La 12 ani, Barron Trump semănă leit cu tatăl său

Detalii interesante despre soțiile lui Donald Trump! Ce au cele trei în comun

Sursa foto: hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete