Imagini spectaculoase din Iran

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

De ceva vreme, Iranul stă pe buzele tuturor mai mult decât până acum. Și asta întrucât conflictul dintre Iran și SUA periclitează pacea mondială. În acest context, ideea unui al treilea război mondial este din ce în ce mai vehiculată. 

Qasem Soleimani, general-maior iranian în Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, împreună cu adjunctul său au fost ucişi într-un atac aerian american la un aeroport din Bagdad. Moartea lui Soleimani a amplificat tensiunile deja existente dintre Iran şi Statele Unite şi a provocat temeri referitoare la o posibilă reacţie a Iranului şi a forţelor aliate.

După atac, Departamentul Apărării din SUA a anunțat printr-un comunicat că atacul a avut scopul “de a descuraja alte planuri de atac ale Iranului” şi că armata americană va continua “să ia toate măsurile necesare pentru protejarea oamenilor şi intereselor noastre, oriunde se află în lume“.

Dincolo de conflictele politice în care Iranul este implicat, și asta nu de azi, de ieri, această țară are o frumusețe aparte. Dacă vei ajunge vreodată în Iran, nu rata turnul Azadi, grădina Eram, sanctuarul Fatimei Hazrat-e Masumeh din Qom sau orașul Persepolis, vechea capitală a Persiei.

Turnul Azadi se traduce prin “Turnul Memorialul Regelui” și este unul dintre simbolurile Teheranului, marcând intrarea în oraș. Acesta a fost construit în anul 1971 pentru a comemora 2500 de ani de la întemeierea Imperiului Persan.

Gradina Bagh-e Eram se află în orașul iranian Shiraz și a fost realizată în secolul al XIX-lea pe temelia uneia mai vechi. Conține un număr mare de plante exotice și îmbină elementele tradiționale persane cu cele venite din vest.

Altarul Fatimei Hazrat-e Masoumeh este situat în Qom, care este considerat de musulmani al doilea cel mai sacru oraș din Iran după Mashhad. Fatima Masoumeh a fost sora celui de-al optulea Imam Reza și fiica celui de-al șaptelea Imam Musa al-Kadhim.

Persepolis se află la aproximativ 650 km de Teheran și este vechea capitală a Persiei, considerată a opta minune a lumii antice. Este un simbol naţional al Iranului, fiind înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Mai multe imagini din Iran, în materialul video de mai sus.

Sursa foto: Profimedia

Vezi si

Imagini tulburătoare. Cum arată orașul Cernobîl la aproape 34 de ani de la catastrofa nucelară

Imagini cu puternic impact emoțional surprinse în timpul incendiilor din Australia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri