Imagini tulburătoare. Cum arată orașul Cernobîl la aproape 34 de ani de la catastrofa nucelară

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Pe data de 26 aprilie 1986, la 01:23, reactorul 4 al centralei din orașul ucrainean Cernobîl a explodat, ceea ce a dus la declanșarea unui incendiu și a mai multor explozii și scurgeri radioactive. Acest dezastru este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare.

Accidentul a dus la formarea unui nor de precipitații radioactive, care s-a îndreptat spre părțile vestice ale Uniunii Sovietice, Europei și părțile estice ale Americii de Nord. Suprafețe mari din Ucraina, Belarus și Rusia au fost puternic contaminate, fiind evacuate aproximativ 336.000 de persoane.

Se estimează că 7.000.000 de oameni au avut de suferit de pe urma norului radioactiv. Conform unui bilanț al morților, realizat de Union of Concerned Scientists, au existat între 4.000 și 27.000 de victime. Bilanțul estimat de Greenpeace vorbește de cifre mult mai mari – 93.000-200.000 de morți. După ce au fost evacuați peste 100.000 de oameni, a fost declarată o zonă de excludere, pe o rază de aproximativ 20 de kilometri de la reactorul ce a explodat. Ulterior, această zonă a fost extinsă. În următoarele luni, alte 234.000 de persoane au fost evacuate.

În materialul video de mai sus poți vedea o serie de imagini tulburătoare din orașul Cernobîl, așa cum arată el la aproape 34 de ani de la catastrofa nucleară.

Vezi si

Ei au refuzat să-și părăsească locuințele după explozia de la Cernobîl. GALERIE FOTO

Imagini cu puternic impact emoțional surprinse în timpul incendiilor din Australia

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri