Îi transmiţi copilului stresul tău?

În zilele obişnuite, lucrurile ar putea să decurgă –şi chiar decurg – paşnic. Dar în cele „deosebite“, în care ai o şedinţă la prima oră sau o întâlnire importantă în cursul zilei, la care ar fi bine să fii cochet îmbrăcată, cu siguranţă se întâmplă ceva!

În primul rând, tu te simţi stresată ca nu cumva să întârzii sau să fii prinsă pe picior greşit la şedinţă ori să nu-ţi verşi cafeaua pe haine, lucru care îţi creşte tensiunea.

Dar cum ar putea ei să perceapă asta? Cel mult observă că te-ai dat cu ruj, că ţi-ai pus taiorul de zile mari şi că le tot spui: „Haideţi mai repede, copii!“.

Însă tocmai în dimineţile astea fetiţa îţi va spune că nu-şi găseşte un tricou anume, iar băieţelul că nu mănâncă pâine cu caşcaval la cuptor.

Nu-i aşa că eşti convinsă că fac anume ca să te enerveze? Însă te-ai gândit vreodată că, de fapt, tu, cu stresul tău, ai provocat tot balamucul?

Copiii dispun de antene foarte fine pentru a recepta cele mai mici modificări în starea părinţilor, ceea ce e firesc, de vreme ce ei depind în întregime de părinţi.

Încă înainte de a putea să vorbească, ei sunt experţi în descifrarea limbajului corporal şi a oscilaţiilor de tonalitate din vocea celor apropiaţi.

Citeşte aici

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul