Ce să NU spui unei mame care stă acasă cu copilul

Ce să NU spui unei mame care stă acasă cu copilul

Ce bine că îţi permiţi să stai acasă…

Habar nu ai dacă îşi permite să stea acasă sau ce sacrificii face pentru acest lucru.

În multe situaţii, salariul pe care l-ar câştiga mama muncind mai mult de 8 ore pe zi este egal sau chiar mai mic cu cel pe care ar trebui să îl ofere unei bone.

Caz în care matematica este simplă – de ce să se întoarcă la birou, doar pentru a plăti un străin să aibă grijă de copilul ei, pierzând toate momentele care contează şi privând copilul de prezenţa ei?

Da, multe mame stau acasă, dar nu pentru că şi-o permit, ci pentru că aleg o variantă în care copilul are de câştigat. Iar această variantă nu e cea mai uşoară alegere întotdeauna.

Chiar dacă îşi adoră copilul, orice mamă care a rămas acasă se simte câteodată izolată sau se gândeşte la cum şi dacă îşi va mai putea relua drumul în carieră. În plus, diferenţa în minus faţă de vechile venituri se poate traduce printr-o mulţime de restricţii pe care nu e prea fericită să le facă.

Cel mai probabil, mama care stă acasă renunţă la mersul la coafor, la parfumul sau fardurile ei şi le schimbă pe scutece şi hăinuţe pentru bebe sau medicamente pentru vreo răceală, viroză sau infecţie cu rotavirus sau alte situaţii care dau bugetul familiei peste cap.

 

Bucură-te de fiecare moment!

Pe bune? – ţi-ar răspune la această replică o mamă care ar schimba într-o secundă locul cu tine, preluând cele mai grele sarcini de serviciu ale tale, dacă te-ai ocupa tu de copilul ei care urlă…

Citeşte aici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul