Iată cum scapi rapid de anemie

scapa-rapid-de-anemie

Anemia, confirmată de analizele de sânge ca deficiență a hemoglobinei, afectează foarte multe persoane. Se consideră că riscul de apariţie al anemiei la femei este ridicat și aflat în strânsă legătură cu menstruațiile deoarece în aceste perioade se pierd fier, calciu, magneziu și alte elemente necesare unei bune funcționări a organismului. Atunci când nu avem o dietă echilibrată care să acopere pierderile, corpul ne transmite semnale de alarmă sub forma unor simptome neplăcute, cum ar fi: oboseală accentuată, lipsa chefului de a desfășura orice activitate, stări de amețeală, dificultăţi de concentrare, paloare, slăbiciune, lipsă de energie. Una dintre metodele prin care se poate echilibra deficitul o reprezintă administrarea suplimentelor, însă fără a ne adapta și dieta alimentară înseamnă să ne îndopăm zilnic cu medicamente.

Dacă vrei să scapi de anemie sigur și eficient, tot ce trebuie să faci este să incluzi în alimentaţia ta zilnică:

  1. Salata verde – se consumă proaspătă, singură sau în combinaţie cu alte legume. Reprezintă o adevărată sursă de corectare a carențelor, fiind bogată în elemente nutritive, vitamine, antioxidanţi și fier. Consumată la principalele mese ale zilei, salata verde te va scăpa de anemie fără să mai apelezi la suplimente.
  2. Ficatul proaspăt de porc, curcan sau pui este bogat în fier și recomandat persoanelor anemice. Reglează nivelul fierului din corp și reprezintă o hrană consistentă. Poate fi preparat rapid la grătar sau la aburi, iar în combinaţie cu o salată va face minuni pentru sănătatea ta.
  3. Carnea roșie – obișnuim să o ocolim, considerând că are multe toxine, este grea' pentru sistemul digestiv sau ne constipă. Totuși, consumată echilibrat de 3- 4 ori pe săptămână, carnea roșie oferă organismului echilibrul de care are nevoie, corectează deficitul de fier, previne și tratează anemia.
  4. Sfecla roșie – poate fi consumată proaspătă, în salate sau se poate bea suc din sfeclă roșie, un adevărat cocktail de vitamine, minerale și fier. Un pahar de suc de sfeclă roșie consumat zilnic te va scăpa de anemie, constipaţie, va regla tensiunea arterială și va scădea nivelul de colesterol din corp.
  5. Peștele – bogat în vitamina D, ajută la fixarea calciului în organism. Peștele conţine și fier, ajută la corectarea anemiei, reprezintă o sursă sănătoasă de carne și este recomandat să fie consumat cât mai des.

Uite o lista cu alimente bogate in fier, care te ajuta sa scapi de anemie! Tot pentru anemie este recomandat să bei și ceai de chimen

Foto: Shutterstock

Citește și:

Femeile care se trezesc devreme de dimineață au un risc mai mic de a face cancer de sân

Jumătate dintre femei vor dezvolta demență, Parkinson sau vor avea un accident vascular cerebral

Ridurile de pe față pot fi semnul unei afecțiuni grave. Când ar trebui să ceri părerea unui medic specialist?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate