Iarna își intră în drepturi. Ninsori, temperaturi scăzute și precipitații mixte în mai multe zone din țară

ninsori, temperaturi scăzute și precipitații mixte

Iarna îți intră treptat în drepturi, iar după un weekend în care precipitațiile sub formă de ninsoare au cuprins aproape toată țara, nici la început de săptămână vremea nu va fi mai bună. Meteorologii au transmis o informare de ninsori, temperaturi scăzute și precipitații mixte, valabilă pentru mai multe zone ale țării.

Informarea meteorologică a intrat în vigoare duminică la ora 13 și este valabilă până astăzi la ora 15. În acest interval de timp, precipitațiile vor fi mixte, iar în zonele de munte va ninge. În Carpații  Meridionali și de Curbură va ninge consistent și se va depune strat nou de zăpadă, iar în estul Transilvaniei și în centrul și sudul Moldovei precipitațiile vor fi în special sub formă de ninsoare.

În dealurile sudice vor fi ninsori și lapoviță, iar în Dobrogea și Câmpia Română precipitațiile vor fi sub formă de ploaie, dar se pot transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul va atinge o viteză de 45, 50 km/h în regiunile estice și sud-estice, iar în zona litoralului și în Carpaților de Curbură vântul poate atinge la rafală 55 km/h, conform meteoromania.ro.   
Circulația se desfășoară în condiții de carosabil umed pe autorstrăzile  A1, A2, A3 şi A4, iar în zonele de munte se poate depune un strat subțire de zăpadă pe stradă, motiv pentru care șoferii sunt sfătuiți să conducă cu mare atenție, potrivit mediafax.ro.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Sfaturile de care orice călător trebuie să țină cont. Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou?

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018! Ideea a pornit de la instituțiile UE

De la anul, românii s-ar putea relaxa pe bani statului! Din 2018 am putea primi tichete de sport, teatru și filme

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri