Sfaturile de care orice călător trebuie să țină cont. Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou?

Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou

După atacurile de la metrou, călătorii sunt îngrijorați că siguranța lor în timpul călătoriei ar putea fi pusă în pericol. Din acest motiv, reprezentanții Poliției au ținut să facă o serie de precizări importante și de care oamenii ar trebui să țină cont atunci când merg cu metroul.

Incidentele petrecute la stațiile de metrou Dristor și Piața Unirii au semănat panică printre călători, aceștia fiind speriați că astfel de situații pot să apară în orice moment. Pentru a le evita, Poliția a oferit câteva sfaturi care pot să facă diferența, mai ales în situațiile de criză.

Cum trebuie să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou?

În urma atacului din această dimineață, atunci când o femeie a fost amenințată cu moartea în timp de se afla pe peronul stației de metrou Piața Unirii, Poliția Capitalei a dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la comportamentul pe care oamenii ar trebui să îl adopte în astfel de situații. Uite cum ar trebui să ne comportăm pentru a fi în siguranță la metrou.

“Haideți să respectăm cu toții indiciațiile, acele sfaturi preventive pe care le auzim în stații. Să respectăm inclusiv acea bandă trasată pe peron. Să fim atenți unii la alții. Suntem cu toții preocupați, avem tot timpul telefoanele în mână, cu tot soiul de alte dispozitive. Aș face un apel la umanitate, un apel să fim mai oameni decât am fost până azi-dimineață, să ne mai uităm și la cel de lângă noi, dacă are nevoie de ceva, dacă putem interveni cu ceva. Nu e nevoie, să spunem într-o situație mai gravă să intervenim prin forță, poate nu se poate. Ideea este că măcar avem un instrument care se cheamă telefon mobil, în 99% dintre cazuri îl vedem la cineva în mână, măcar să facă acel apel de urgență la 112”, a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, potrivit digi24.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Un nou incident la metrou. O femeie a fost amenințată cu moartea

Cum procedezi dacă ai căzut între șinele de la metrou. Sfaturile care îți pot salva viața!

Filmul atacurilor de la metrou! Tânăra ucisă a încercat să se salveze, dar a fost lovită cu picioarele în cap

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri