De la anul, românii s-ar putea relaxa pe bani statului! Din 2018 am putea primi tichete de sport, teatru și filme

De la anul, românii ar putea primi de la angajatori tichete pentru diverse activităţi de petrecere a timpului liber. Este vorba despre tichete de sport și culturale, pe lângă cele de de masă, de vacanță, de creșă și tichetele-cadou, conform unui proiect de lege din Parlament.

Propunerea legislativă privind biletele de valoare care pot fi acordate angajaților a fost adoptată tacit la Senat, deoarece a expirat perioada în care trebuia votată de senatori, potrivit Avocatnet.ro. Cu toate acestea, Camera Deputaților este cea care va avea ultimul cuvânt.

Românii pot primi abonamente la săli de sport sau cumpărarea de echipamente

„Tichetele pentru sport sunt bilete de valoare care se acordă angajaților lunar, exclusiv în vederea achitării contravalorii de bunuri și servicii destinate desfășurării de activități sportive', se arată în proiect. Acestea vor avea o valoare maximă de 300 de lei pe lună.

Mai mult decât atât, aceste tichete de sport pot fi folosite pentru abonamente la săli de profil, dar și pentru achiziția de echipamente sportive.

Bilete la film, teatru, muzee sau cumpărarea de cărți

Tichetele culturale vor avea o valoare de 150 de lei lunar sau de 300 de lei, în cazul în care se vor acorda ocazional. Totuşi, cu aceste tichete pot fi achitate bilete la filme, teatru, muzee, spectacole, expoziții. De asemenea, cu aceste tichele pot fi achiziționate cărți, manuale școlare și albume muzicale.

În urmă cu ceva timp, Guvernul Grindeanu a avut o idee asemănătoare privind introducerea unor astfel de tichete. Diferenţa a fost că acele tichete ar fi urmat să se acorde numai odată cu implementarea impozitului pe gospodărie, fiind deduse de la calculul impozitului. La final însă, executivul a renunțat la implementarea acestui impozit.

Ce se va întâmpla cu tichetele de masă, cadou, creșă și voucherele de vacanță

Tichetele de masă, care sunt în vigoare și acum, vor avea o valoare de 15 lei, față de 15,09 lei cât este acum. În plus, voucherele de vacanță pot fi acordate în limita a 6 salarii minime brute, la fel ca şi până acum. Acestea sunt valabile doar pentru sejururile efectuate în țara noastră, şi nu în străinătate.

Este important de menţionat însă şi faptul că tichetele – cadou, sunt ocazionale, după cum le mai spune numele. Acestea vor avea o valoare maximă de 300 de lei, conform proiectului. În prezent, acestea au valori de 10, 20, 30, 40 și 50 de lei. Tichetele de creșă vor avea o valoare maximă de 450 de lei, față de 440 lei cât este acum.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citeşte şi:

​România a adunat zeci de recorduri mondiale! Cine sunt românii care au intrat în Cartea Recordurilor

Povestea emoționantă a unei pisici a devenit virală pe internet! Nu primea niciodată mâncare în farfurie, ci doar în punguțe! Motivul este incredibil

Cum să-ți împodobești bradul în 2017? Idei ingenioase și orginale pentru decorarea casei de Crăciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse