”În homeopatie nu există limită de vârstă”

În ultimii ani, se vorbește din ce în ce mai des despre folosirea medicamentelor homeopate în completarea tratamentului clasic.

homeopatie

Pe la 1800, medicul german Samuel Hahnemann a descoperit că diverse substanțe minerale, animale sau vegetale, diluate în mai multe reprize și apoi amestecate între ele, aveau o capacitate mai mare de vindecare decât cele mai puțin diluate, respectiv agitate. Testele lui au stat la baza lucrării „Homeopathic Materia Medica, o listă cuprinzătoare de simptome și remedii care și-au dovedit eficiența până în zilele noastre. În Franța, sunt folosite de aproximativ 32% dintre medici, iar în Marea Britanie, 42% dintre cabinete își îndrumă pacienții spre specialiștii homeopați, se precizează în cartea „Totul despre homeopatie. Mică enciclopedie, apărută la Ed. Nemira.

Medicina convențională și cea homeopată nu se exclud una pe cealaltă, dimpotrivă, pot fi folosite împreună, în cele mai multe cazuri.

În prezent, se discută tot mai mult despre tratamentele homeopate folosite ca adjuvant în tratarea cancerului. Remediile homeopate sunt foarte eficiente în cazul copiilor și întăresc sistemul imunitar. Cel mai bine ar fi ca tratamentul homeopat să fie aplicat din primele zile de viață, astfel încât să reduci la minimum agresarea organismului celor mici cu substanțe toxice, cum sunt, de exemplu, antibioticele. Eficiente în anihilarea bacteriilor, ele pot spori rezistența acestora, cu toată gama de efecte nedorite asupra organismului. „De câțiva ani există în România o filială a Școlii de Homeopatie, care are sediul central la Paris, și care pregătește medici în medicina homeopată. Aceștia învață să practice homeopatia în cunoștință de cauză.

În ceea ce privește medicii pediatri, în ultimii trei ani s-au înscris foarte mulți specialiști care activează în spitale. Din ce spun cei care au trecut prin această școală, în domeniul pediatriei, homeopatia răspunde foarte bine și sunt încântați că au la dispoziție un medicament sigur și fără efecte secundare, în ceea ce privește copiii mici, spune Silvia Măinescu, Director General Boiron România.

Globetrotter pentru homeopatie

Michèle Boiron, fiica unuia dintre fondatorii Laboratoarelor Boiron, militează pentru dezvoltarea, acolo unde este posibil, a rolului farmacistului de „consilier al sănătății.

Fidelă crezului său, Michèle Boiron susține că locul homeopatiei este în cadrul medicinei, și nu „alături sau „în afara ei. De altfel, „medicamentul homeopat este singurul care poate fi administrat din momentul nașterii și până la sfârșitul vieții, fără a exista riscul de supradoză și fără a avea efecte secundare. Singurul risc asociat este acela ca medicamentul homeopatic să nu își facă efectul asupra afecțiunii pentru care a fost administrat, explică Michèle Boiron. Prezentă și în România, Michèle Boiron a lansat noua sa carte, „Homeopatie: Dosarele expertului – ORL, în colaborare cu François Roux și colaborator dr. Frédéric Voirin, destinată farmaciștilor și practicanților medicinei homeopate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate