La ce te ajuta noua tehnologie

Televiziunea digitala
Ce inseamna? Televiziunea digitala este doar o alta metoda de a transmite imaginea si sunetul in casele noastre. In unele tari din Europa, in cativa ani se va trece exclusiv la televiziunea digitala.
De unde stiu daca televizorul meu poate receptiona programe emise in format digital? In general, in cazul in care cu un abonament TV standard receptionezi mai mult de 50 de programe, inseamna ca televizorul stie sa decodeze si programele digitale.

Ce optiuni am? Poti sa achizitionezi un decodor TV digital separat de televizor sau un receiver care decodeaza si programele in format digital (acesta poate fi furnizat de catre operatorul de cablu, la cerere) sau poti sa optezi pentru un televizor nou, care are decodorul inclus.

Ce avantaje am? Creste numarul de programe pe care le poti receptiona, iar calitatea imaginii este vizibil mai buna la programele emise in format digital.

Am nevoie de asa ceva? Da, tendinta generala este de a trece pe digital si la noi in tara. Asadar, este foarte posibil ca intr-un viitor nu foarte indepartat sa nu mai poti viziona vreun program TV daca nu poti receptiona decat programe care sunt emise analog.

Ce legatura are televiziunea digitala cu cea HD (high definition)?
Vorbind strict la obiect, nu are legatura, insa pentru a putea receptiona programe in format HD, ai nevoie de un televizor digital, asa ca merg impreuna. Acestea pot fi Full HD sau HD Ready.

Ce inseamna asta? Calitate mult superioara a imaginii si sunetului. La noi in tara, la ora actuala exista numai cateva posturi care emit HD, printre care se numara TVR HD sau PRO TV HD, dar in mod sigur vor fi din ce in ce mai multe.

Recomandari? Televizoarele Full HD (1080) reprezinta maximum pentru calitatea imaginii si sunetului la ora actuala. Un televizor HD Ready poate afisa imagine high definition, dar nu are inclus si decodorul TV HD.

Am nevoie de el? Nu in mod special, dar mai toate televizoarele de acum sunt cel putin HD Ready, deci merita achizitionat pentru viitor. In plus, preturie au scazut semnificativ in ultimii ani, fiind mai accesibile.

Laptop, netbook sau notebook – care este diferenta?
Laptop-ul este un computer portabil, un netbook este un laptop mai mic, iar un notebook este un laptop foarte subtire.

De ce sa cumpar un laptop? Pretul laptop-urilor a scazut foarte mult, iar ultimele modele sunt foarte compacte si portabile. Toate au Wi-Fi (te poti conecta la Internet fara fir), ruleaza la fel de repede ca un computer de birou, desktop, au unitate DVD incorporata (netbo-ok-urile nu au), iar pretul porneste de la aproximativ 1.500 lei.

De ce sa cumpar un netbook? Reprezinta cea mai noua tendinta in materie de gadget-uri intrucat are portabilitatea unui laptop, dar costa mai putin, este micut si usor de transportat. Marimea ecranului variaza intre 17 si 25 cm in diagonala. Se mai numeste si webbook, deoarece este folosit in principal pentru navigare pe Internet, e-mail si chat. Modelele de top au o durata de autonomie a bateriei mai mare de sase ore.

Recomandari? Cauti un device care sa beneficieze de baterie care sa tina mult timp, conectare fara fire, bluetooth (pentru sincronizarea cu telefonul mobil sau cu alte gadget-uri) si care sa incapa chiar si in geanta? Un netbook respecta aceste conditii, pretul lui incepand de la 1.000 lei.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate