Generație nouă de vaccinuri: Pastilele și spray-urile nazale anti-Covid-19 sunt pe drum

Chiar dacă lumea încearcă câteva variante pentru a lupta împotriva COVID-19, următoarea generație de vaccinuri împotriva coronavirusului ar putea face ca o parte dintre cele din prezent să fie inutile.

În locul vaccinurilor clasice care trebuie păstrate în anumite condiții, companiile biotehnologice și farmaceutice lucrează acum la tratamente mai simple pe care oamenii le-ar putea lua sub formă de pastile sau spray-uri nazale.

În prezent, sunt în curs de examinare aproximativ 129 de vaccinuri și sunt testate pe oameni.

„Ele acoperă întregul spectru al tehnologiei. Acestea sunt încă studiate, dar sunt sigură că unele dintre ele vor fi foarte sigure şi eficiente, iar altele nu”, a declarat Soumya Swaminathan, coordonatorul științific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, potrivit Agerpres.

Dintre acestea vor fi alese de către OMS cele mai potrivite și vor lua în considerare ca unele dintre ele să fie eficiente în dezvoltarea unor vaccinuri împotriva altor maladii. Potrivit Soumya Swaminathan, un vaccin sub forma unor spray-uri de pulverizat în nas, cum sunt cele anti-gripale, tratează virusul și îl împiedică să ajungă la plămâni.

Covid-19 invadează mai întâi corpul prin nas, ochi și gât, așa că oamenii de știință cred că există un avantaj în administrarea tratamentelor direct în acele zone.

Pe întreg globul sunt autorizate șapte vaccinuri anti-COVID-19, cele fabricate de laboratoarele Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sinopharm, Sinovac şi Bharat Biotech.

„Până în prezent, în ceea ce priveşte vaccinurile pe care le-am aprobat, nu a existat niciun semn suficient de îngrijorător pentru a ne face să spunem că trebuie să revizuim acest vaccin', a mai spus reprezentantul OMS.

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA), a declarat recent:

„Molnupiravir a fost autorizat pentru utilizare la persoanele care au Covid-19 ușor până la moderat și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe. Astfel de factori de risc includ obezitatea, vârsta înaintată (>60 de ani), diabetul zaharat sau bolile de inimă.’

Astfel, Marea Britanie devine prima țară din lume care a aprobat un antiviral care poate fi luat acasă pentru Covid-19. Cei mai vulnerabili și imunosupresivi vor putea primi în curând tratamentul inovator.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri