Malala, fetița împușcată în cap de talibani, a făcut un anunț emoționant

Vă aduceți aminte de Malala? Fetița din Pakistan care milita pentru dreptul fetelor musulmane la educație și împotriva extremismului talibanilor din Pakistan?

La doar 11 ani această elevă pakistaneză devenea o activistă de renume mondial și laureată a Premiului Nobel pentru Pace. Anii au trecut, Malala a crescut, iar zilele trecute Malala Yousafzai, astăzi în vârstă de 24 de ani, a dezvăluit că s-a căsătorit.

NDAmaGFzaD05ZWE1MGQwNzdiNmM3MjY3NmQzMjE3NjI2ZTYyYTNkNw.thumb_SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Malala a împărtășit vestea pe rețelele de socializare postând o serie de imagini de la ceremonie cu familia ei și proaspătul soț. Alături de frumoasele instantanee de la nuntă, ea a lăsat tuturor un mesaj, scriind: „Astăzi este o zi prețioasă din viața mea. Asser și cu mine ne-am căsătorit pentru a fi parteneri pe viață. Am sărbătorit o mică ceremonie nikkah acasă, în Birmingham, împreună cu familiile noastre. Vă rugăm să ne trimiteți rugăciunile voastre. Suntem încântați să mergem împreună pentru călătoria care urmează'.

Soțul ei, Asser Malik, este manager de operațiuni pentru Pakistan Cricket Board din orașul Lahore.

De-a lungul anilor, Malala a ales să-și țină viața privată departe de lumina reflectoarelor, concentrându-și în schimb prezența pe rețelele sociale, pe munca ei și pe eforturile celor din întreaga lume care se angajează în activități similare.

Malala a devenit un nume cunoscut când a fost împușcată în cap de un membru al organizației teroriste talibane, în drum spre școală. Ca urmare a încălcării interdicției dictate de talibani ca fetele să nu meargă la școală, Malala a căzut victimă atentatului din 9 octombrie 2012. Atunci un grup de talibani au oprit autobuzul școlar în care se afla Malala și au deschis focul asupra ei.[7] Adolescenta a fost grav rănită la cap, însă a scăpat cu viață fiind operată în spitalul militar din Peshawar.

În 2014, la vârsta de 17 ani, a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale, devenind cea mai tânără care a primit această onoare vreodată.

În prezent, locuiește cu familia ei în Regatul Unit în Birmingham, după ce și-a încheiat studiile la Universitatea din Oxford în 2020.

Foto: Hepta

Citeste și:

„Cel mai frumos suicid', o moarte violentă și o fotografie nemuritoare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri