Frica de înălțime: de ce apare și ce se ascunde în spatele ei

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Frica de înălțime sau acrofobia afectează aproape 5% din populația lumii. Această frică declanșează simptome extrem de neplăcute și, pe cale de consecință, persoanele care se confruntă cu ea evită să urce la înălțimi mari.

Unii se panichează atunci când sunt nevoiți să ia lifturi ai căror pereți sunt de sticlă, alții evită să conducă mașina pe poduri, iar alții sunt incapabili să iasă pe balcoanele aflate la etaje superioare și să privească în jos.

De ce apare frica de înălțime

Printre simptomele care însoțesc acrofobia se numără tremurul, transpirația abundentă,  palpitațiile, atacul de panică, imposibilitatea de a respira, durerea de cap, amețeala. Specialiștii spun că acrofobia este o hiper-reacție la frică.

Fiecare om are o teamă înnăscută de a nu cădea și de a nu se accidenta, însă, în cazul celor care suferă de acrofobie, această frică este exagerată și apare în urma unui blocaj mental. Acești oameni rămân blocați pe gândul unei posibile dureri care ar putea apărea în cazul în care ar cădea de la mare înălțime.

Cum scapi de frica de înălțime

Foarte eficiente în tratarea fricii de înălțime sunt tehnicile de relaxare, meditația, yoga, respirația profundă. De asemenea, o activitate fizică practicată constant poate fi foarte utilă în tratarea acrofobiei.

Expunerea treptată la stimulul care declanșează blocajul este o metodă eficientă de a scăpa de frica deîănălțime, însă aceasta trebuie făcută doar sub supravegherea unui psihoterapeut.

Imagini cu înălțimi spectaculoase, în materialul video de mai sus.

Vezi si

Orașele lumii, pustiite și încremenite …

Coronavirus: Cum te protejezi de virus la cumpărături?

8 activități pentru cei care se plictisesc în izolare la domiciliu

Citeşte şi poduri celebre din lume pe care să le vizitezi, adevărate opere arhitecturale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri