Foitaj cu capsuni
Timp de pregatire: 20 min.
Timp de coacere: 12 min.
600 calorii, 35 g grasimi per portie
Ingrediente pentru 6 portii :
- 500 g aluat de foitaj
- 3 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 500 ml lapte
- un pachet de pudra pentru pudding de lamaie
- 600 g capsuni
Mod de preparare:
1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd C. Intindeti aluatul de foitaj (in magazine se gaseste congelat), taiati sase dreptunghiuri egale si asezati-le intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina; din loc in loc, intepati bucatile de aluat cu ajutorul unei furculite si ungeti-le cu ou batut.
Dati la cuptor timp de 10-12 minute, pana ce creste si se rumeneste. Lasati-le sa se raceasca complet.
2 – Bateti spuma albusurile cu zaharul. Intr-un vas incapator (din fonta sau cu fundul dublu), fierbeti o crema obtinuta din lapte si un pachet de pudra pentru pudding de lamaie (respectand instructiunile de pe ambalaj).
Tineti vasul pe foc si incorporati albusul batut spuma; amestecati continuu si lasati sa mai dea cateva clocote. Taiati in doua capsunile. Taiati bucatile de foitaj in doua (transversal) si umpleti-le cu crema; deasupra cremei puneti cate o mana de capsuni si acoperiti cu jumatatea respectiva de foitaj.
Presarati zahar pudra si serviti.
Pofta buna!