Foitaj cu capsuni

Timp de pregatire: 20 min.
Timp de coacere: 12 min.
600 calorii, 35 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 6 portii :

  • 500 g aluat de foitaj
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • un pachet de pudra pentru pudding de lamaie
  • 600 g capsuni

Mod de preparare:

1 – Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd C. Intindeti aluatul de foitaj (in magazine se gaseste congelat), taiati sase dreptunghiuri egale si asezati-le intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina; din loc in loc, intepati bucatile de aluat cu ajutorul unei furculite si ungeti-le cu ou batut.
Dati la cuptor timp de 10-12 minute, pana ce creste si se rumeneste. Lasati-le sa se raceasca complet.

2 – Bateti spuma albusurile cu zaharul. Intr-un vas incapator (din fonta sau cu fundul dublu), fierbeti o crema obtinuta din lapte si un pachet de pudra pentru pudding de lamaie (respectand instructiunile de pe ambalaj).

Tineti vasul pe foc si incorporati albusul batut spuma; amestecati continuu si lasati sa mai dea cateva clocote. Taiati in doua capsunile. Taiati bucatile de foitaj in doua (transversal) si umpleti-le cu crema; deasupra cremei puneti cate o mana de capsuni si acoperiti cu jumatatea respectiva de foitaj.
Presarati zahar pudra si serviti.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din placinte, baclavale