Filmul și arta culinară la NexT, proiecții și degustări gourmet

Filmul și arta culinară se întâlnesc la Festivalul Internațional de Film NexT (22-26 iunie). Anul acesta, Grecia iese la rampă.

Filmul și arta culinară la NexT

Festivalul Internațional de Film NexT este specializat în scurtmetraje. Acestea prilejuiesc concentrarea ideilor și a expresiei artistice în bijuterii cinematografice memorabile. Este genul în care cinematografia românească excelează și colectează premii în lumea întreagă.

La schimb, festivalul NexT oferă în fiecare an locul de onoare creatorilor de film dintr-o anumită țară sau regiune europeană. După Ţările Baltice şi Ţările Nordice, Grecia este invitată cu șase scurtmetraje recente, în cadrul secțiunii Focus Grecia.

Tema comună a filmelor proiectate în cadrul secțiunii NexT on the Menu – arta culinară, plăcerea de a găti dar și de a mânca. Și pentru că organizatorii nu sunt niște sadici care să ne tortureze doar cu imaginile, proiecțiile sunt urmate de degustări gourmet.

Dintre filmele proiectate în programul Focus Grecia fac parte:

Prosefhi: Greek School Prayer (regia:Thanasis Neofotistos, 2014). Două tipologii ale adolescentului: bully-ul (hărțuitorul) şi băiatul bun. Este o situație în contextul căreia se discută despre evoluție, maturizare și căutarea identităţii.

Sandy beach (semnat de Thanos Papastergiou, 2016). Despre dragoste şi datorie, despre rutină şi penitenţă autoimpusă, despre moarte şi libertate. Scenariul este construit în jurul relației dintre fiica devotată și tatăl imobilizat într-un scaun cu rotile.

Archipelagos, naked granites (regizat de Daphné Hérétakis, 2014). Un film-eseu în care vocea unui narator citind fragmente dintr-un jurnal, se suprapune peste secvențe din viaţa de zi cu zi a atenienilor şi momente de revoltă stradală.

Filmul și arta culinară la NexT – „a match made in heaven'

Filmul și arta culinară la NexT

O noutate printre secțiunile speciale ale festivalului o constituie NexT on the Menu. Este un program care își propune să îmbine pasiunea pentru cinema și cea pentru arta culinară. Cele sașe scurtmetraje definesc în imagini vii rolul culturii culinare în viață și societate.

Programul NexT on the Menu este prezentat anul acesta de French Revolution, care oferă tuturor spectatorilor un voucher pentru un ecler  din magazinele French Revolution.

Unul dintre scurtmetrajele selectate se intitulează chiar Éclair. Este semnat de Marko Gjokovik. Acțiunea se desfăsoară în anii 1980 și surprinde plăcerea vinovată a unui copil de a gusta din preparatele pregătite de tatăl său în așteptarea venirii mareșalului Tito la reședința de vacanță.

The Macaron Man, regizat de Ben Garfield, este un film amuzant despre un tânăr patiser. Acesta încearcă să-și promoveze afacerea proaspăt deschise printr-un filmuleț despre propria cofetărie.

Sweet dumplings (regia: Lai Kin Chang). Puterea a artei culinare de a lega anumite gusturi de memoria unor persoane dragi. Ccamera urmărește modul tandru și tacticos al unor părinți care prepară mâncarea preferată al fiicei lor care a murit în urmă cu trei ani.

Filmul și arta culinară la NexT – program

  • Programul NexT on the Menu – vineri, 23 iunie, începând cu ora 18:00, la Cinema Elvira Popescu.
  • Secțiunea Focus Grecia – sâmbătă, 24 iunie, începând cu ora 15:00, la Cinema Elvira Popescu, urmată de bufetul grecesc.

Biletele sunt deja disponibile pe Eventbook.ro

Dacă deja ți-am făcut poftă de dulciuri, prepară chiar acum o rețetă de sezon!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Muzica, filme, carte