Pentru prima dată în România s-a sărbătorit ZIUA INFERTILITĂȚII

Ziua Infertilitatii

Suntem țara în care în care un cuplu din cinci riscă să ajungă la bătrânețe fără să aibă urmași.

Vestea bună: 95% din problemele de fertilitate au rezolvare

Asociația Pentru Reproducere Umana din România, în parteneriat cu Primăria Capitalei a organizat, în premieră în țara noastră, O zi pentru viață – Ziua Fertilității.

România se află printre statele membre ale UE care au înregistrat cea mai mare scădere a populației în 2015, conform datelor publicate de Eurostat. Fenomenul dramatic s-a accentuat în 2016. Populația României a scăzut, în medie, cu 247 de persoane pe zi, arată Institutul Național de Statistică. Pe de o parte din cauza mortalității crescute, pe de alta, a numărului de nașteri foarte mic. Infertilitatea este considerată, din păcate, la noi în țară, un moft, nu o afecțiune medicală. Primăria capitalei a decis recent acordarea unui stimulent financiar de 2500 de lei nou-născuților din București, tocmai pentru a le fi alături tinerelor familii.

DR. ANDREAS VYTHOULKAS

dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, directorul Asociației pentru Reproducere Umană din România

Una dintre țările care a înțeles cât de importantă este tratarea infertilității pentru sănătatea unui popor este Grecia. Aici, rata de reușită a procedurilor de fertilizare este de peste 50 la sută, datorită performanțelor medicale dar și a confortului psihic pe care îl au cuplurile mergând în această țară, la tratament, ca în vacanță. În ultimii ani, tot mai mulți copii și din România au fost concepuți in Grecia.

“Vestea buna este ca 95% dintre problemele de fertilitate au rezolvare. Cu o condiție: consultarea unui medic specialist în infertilitate. Timpul nu este, din păcate, aliatul acestor cupluri cu probleme, așadar, cu cât merg la o consultație medicală mai repede, cu atât mai bine. În felul acesta, poate vom reuși să nu mai avem vârsta drept principala cauza non-medicală de infertilitate', ne-a explicat dr. Andreas Vythoulkas.

Florentina Mușat

foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse