Fidelitatea sexuala – de ce conteaza atat de mult?

Stii cam ce-si doreste partenerul tau de la viata, cati copii ar vrea si cat anume castiga pe luna. Dar daca te-ar insela, ai sti? Poti avea incredere ca, intr-o aventura de o noapte, ar folosi prezervativul?

Orice cuplu se construieste pornind de la iubire (de un fel sau de altul), afinitati si nevoie de siguranta. Ce loc ocupa increderea si fidelitatea in acest tablou? S-ar parea ca tocmai ele constituie baza reala a unei relatii stabile si armonioase.

Desigur, exista si cupluri care prefera libertatea personala si care nu considera fidelitatea sexuala a fi cea mai importanta intr-o relatie. Dar, mai devreme sau mai tarziu, asemenea cupluri vor avea parte de conflicte care numai in aparenta nu au nimic de-a face cu aceasta libertate consimtita; la o privire mai atenta insa, conflictele au fost generate tocmai de lipsa fidelitatii reciproce.

Increderea reciproca si fidelitatea sunt necesitati care isi cer drepturile in toate planurile unei relatii de cuplu. In fiecare vineri seara, ai incredere ca nu te minte atunci cand iti spune ca are de lucru, el mergand, de fapt, la bere cu baietii. Ai incredere cand iti spune ce salariu are. Il crezi atunci cand, plecat in delegatie, iti spune ce dor ii este de tine si numai la tine se gandeste.

Toate acestea tin de un sentiment de siguranta, te fac sa te simti iubita si importanta pentru omul pe care il iubesti. Nu esti chinuita de gelozie si-i acorzi partenerului tau credit nelimitat.

Dar poti fi sigura, absolut sigura, ca nu te-a inselat si nu te va insela niciodata? Daca te uiti in jur, constati ca majoritatea barbatilor au "calcat stramb" macar o data in viata. Sotiile sau iubitele lor stiu sau nu acest lucru, arata sau nu ca stiu, il accepta ca atare ("E barbat, nu poate altfel, dar tot la mine se intoarce") sau, dimpotriva, prefera sa rupa relatia dupa un asemenea incident.

Adevarul este ca psihosexualitatea barbatilor este pusa sub semnul instinctelor, spre deosebire de femei, la care componenta emotionala este esentiala intr-o relatie sexuala. Ca atare, barbatii sunt mai inclinati catre aventuri sexuale. Oare o aventura de o noapte a partenerului tau este o tragedie? Acest lucru depinde numai de felul cum interpretezi si percepi infidelitatea lui. De asemenea, conteaza daca s-a intamplat o singura data ("Iarta-ma, n-am vrut! S-a intamplat, pur si simplu, si nu a insemnat nimic, findca doar pe tine te iubesc") ori daca istoria se tot repeta.

"Sanatatea" relatiei

Fidelitatea lui in plan sexual are consecinte directe asupra ta. Faptul ca esti "unica" iti sporeste increderea in tine insati si respectul fata de propria persoana. Astfel, constienta de forta ta sexuala, te comporti dezinvolt, iar aceasta siguranta intareste legatura dintre tine si partener. Lucrurile stau exact invers atunci cand esti umilita si frustrata de infidelitatea lui: te vei considera urata, neatragatoare si neinteresanta, ceea ce se va rasfrange in mod diferit asupra vietii tale sociale. In orice caz, relatia voastra va avea de suferit pe toate celelalte planuri.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex