Feng Shui pe înțelesul tuturor: regulile pe care trebuie să le știm

Feng Shui este modul de a trăi în echilibru cu tine. Taoismul ne învață, prin scrierile cuprinse în Zhuang Zhou – Cartea Înțelepciunii Taoiste, care a fost scrisă în secolul al IV-lea, că în tot ceea ce este există o scânteie divină.

Ne îndeamnă să avem un respect profund față de procesele universului și să acceptăm propria existența că fiind o parte a unui întreg. Din punct de vedere al taoismului, scopul vieții nu constă în a caută împlinirea ci în a crea cadrul care să ne permită să devenim receptivi la înțelepciunea și lumina universală. Fericirea o atingem prin ceea ce suntem, nu prin ceea ce facem, sau prin ceea ce avem.
Nu există bun / rău, mare / mic, bogat / sărac sau alt gen de polaritate. Toate ființele sunt egale. Integritatea, sinceritatea, politețea le trăim în mod natural, nu ca urmare a unei reflexii.
În taoism se consideră că la baza înțelepciunii stau propriile experiențe de viață și nu cărțile citite, sau filmele vizionate.

O maximă taoistă ne învață: Fă bine și nu vorbi despre asta

Yin și Yang reprezintă un ciclu perfect, un cerc care se închide și cuprinde energiile crescânde și descrescande într-un ritm armonios. Când forță Yin crește, automat Yang descrește și invers. În forța Yin, oricât de mare ar fi ea, există o sămânță de Yang și invers.
Yin și Yang reflectă multe dintre fenomenele pe care le cunoaștem din ciclul natural: zi – noapte, ciclul repetitiv al anotimpurilor etc.

Calitățile Yin, Yang:

Yin: Luna, noaptea, întuneric, umbră, liniște, introvertit, metal, apă, femeie, fiică, mamă, iarnă, frig,  jos, moale, acru, trist, adânc, pasiv, materiale mate, negru, pământul.

Yang: Soare, zi, lumină, mișcare, extrovertit, lemn, foc, furie, bărbat, fiu, tată, vară, căldură, sus, tare, dulce, vesel, înalt, activ, materiale lucioase, luminoase, alb, cerul.

Suflul Vital Chi (Qi)

Energia curge printr-un spațiu precum un fluviu. Ne dă forță și nu permite oboselii sau stării de lene și moleșeală să se instaleze. Când fluxul energiei este armonios, pătrunde în fiecare colț al camerei.

Putem atrage și dirija energia Chi cu ajutorul unor obiecte decorative (oglinzi, tablouri, cristale naturale, diverse simboluri), prin poziționarea potrivită a unor plante, ținând animale de companie dar și folosind uleiuri eterice care emană un parfum îmbietor.
E bine să eliminăm din preajma noastră sursele care creează energie negativă (Sha). Această formă de energie se produce datorită așa ziselor “săgeți otrăvitoare”. Atunci când spre noi sunt îndreptate obiecte ascuțite, canturile mobilei etc., suntem supuși energiei Sha. Plantele, cristalele sau stofele pot constitui un remediu potrivit în asemenea cazuri.
De asemenea, locurile prost iluminate și spațiile neaerisite acumulează energie Sha și orice persoană care se va află într-un asemenea mediu, va simți oboseală și disconfort.

Cele „Cinci Elemente” constituie o continuare, o dezvoltare a principiului Yin / Yang

Cele cinci elemente în Feng Shui sunt: apă, lemn, foc, pământ și metal.
Acesta este totodată ciclul productiv, adică fiecare element îl creează pe următorul din ciclu (apa udă lemnul / copacul, lemnul întreține arderea focului și așa mai departe).
Ciclul distructiv, numit și de control, este următorul: apă – foc – metal – lemn – pământ (apa stinge focul, focul topește metalul, metalul taie lemnul și așa mai departe).
Un al treilea ciclu de care ținem cont atunci când lucrăm cu cele cinci elemente este ciclul de slăbire.
De exemplu, că să creez echilibru în partea de sud a camerei, unde se află o plantă (lemn) lângă șemineu (foc), este important să folosesc și elemente de pământ (ghivece din lut, decorațiuni de culoare galbenă și maro și formă pătrată sau dreptunghiulară).

Caracteristicile elementelor pe scurt:

Foc (sud):
Culori: roșu, portocaliu aprins
Forme: triunghiulare, vârfuri, piramide

Pământ (sud-vest, nord-est):
Culori: galben, ocru, maro, bej
Forme: plate, pătrate, dreptunghiulare; dungi orizontale,

Metal (vest, nord-vest)
Culori: alb, gri
Forme: rotunde, ovale; cupole, arcade, cercuri, mingi

Apă (nord)
Culori: albastru, negru
Forme: neregulate, valuri, unduiri

Lemn (sud-est, est)
Culori: toate nuanțele de verde
Forme: dreptunghiulare-verticale, dungi verticale

Ming KUA

Atunci când aplicăm Feng Shui la noi acasă sau la locul de muncă, vom ține cont în primul rând de numărul KUA (numit și GUA). Acesta ne indică elementul, respectiv energia care ne guvernează, dar și care este aspirația de viață. Îl aflăm cu ajutorul datei nașterii (după calendarul chinezesc), țînând cont totodată de sex – feminin sau masculin. Numărul KUA indică și grupa din care facem parte (grupa de est sau grupa de vest), deci aflăm care puncte cardinale / direcții ne sunt benefice și care sunt de evitat.
De exemplu, o persoană cu numărul KUA 9 e guvernată de punctul cardinal SUD, de elementul foc (culoarea roșie, lumina), iar aspirația de viață o constituie faima și reputația.
Face parte din grupa estică (yang), iar direcțiile benefice sunt: nordul pentru parteneriat și familie, estul pentru bunăstare și success, sud-estul pentru sănătate și sudul pentru noroc în general.
Se recomandă ca această persoană, când va lua loc la masă sau când va lucra, să aibă privirea orientată spre o direcție benefică. De altfel e bine să își poziționeze patul într-una dintre direcțiile potrivite pentru a avea un somn liniștit, odihnitor.
De asemenea, numărul KUA ne da indicii despre personalitate, astfel încât putem afla, cu ce persoane putem relaționa și cu care persoane nu vom putea fi în armonie în mod natural și fără sacrificii și compromisuri.
Dincolo de principiile Feng Shui e esențial să acordăm cea mai mare atenție propriei intuiții și felului cum ne simțim în mediul în care-l locuim! Dacă nu ne place sau chiar ne repugnă ceva ce ar fi potrivit și indicat conform calculelor Feng Shui, atunci e mai bine să nu ținem cont de aceste recomandări!
E bine că atunci când facem modificări pentru a inbunatati Feng Shui-ul, să o facem pas cu pas, urmărind cu atenție orice schimbare care se produce în viață noastră. Activăm două, maxim trei puncte’ simultan!

Află ce tip de femeie ești: Amazoana, Regina, Amanta sau Preoteasa?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Timp Liber