Femeile aleg coaching-ul. De ce?

Nu stii exact ce vrei de la viata? Ti-e greu sa-ti definesti si sa atingi obiective importante in plan personal si profesional? Iti oferim informatiile si sprijinul de care ai nevoie.

Imagineaza-ti ca, timp de o ora, cineva iti asculta dorintele cu atentie si te ajuta sa-ti pui ideile in ordine, sa-ti stabilesti prioritatile si sa stabilesti ce ai de facut. Cineva care te va incuraja sa-ti folosesti calitatile si te va lauda pentru ceea ce ai realizat. Cineva cu ajutorul caruia iti vei identifica punctele slabe si cum sa le depasesti. Cineva care va fi alaturi de tine cand simti ca iti pierzi puterea de a continua. Ti-ai dori sa ai alaturi o astfel de persoana?

Coaching-ul e o relatie interactiva intre doua persoane (client si coach), care ajuta clientul sa identifice si sa-si realizeze obiectivele profesionale sau personale mai repede si mai eficient. Clientul intra intr-o relatie de coaching pentru a-si imbunatati calitatea vietii, aceasta putand insemna realizarea de sine, gasirea echilibrului sau atingerea unor obiective. Realizarea personala are semnificatii diferite pentru fiecare om. Poate ca unii dintre noi au o idee clara despre ce i-ar transforma intr-o persoana implinita. In general insa, nu exista un punct pe care il poti atinge. Realizarea de sine e mai degraba un nivel nedefinit precis, cu valoare aspirationala, de care te poti apropia cu fiecare succes pe care il obtii in lucrurile care au valoare pentru tine. La un nivel mai profund, ar insemna atingerea potentialului personal, descoperirea si trairea unei vieti in care sa-ti descoperi menirea si sensul.

Odata cu emanciparea, in destinul social sinuos al femeilor – comparativ cu cel al barbatilor – au aparut noi provocari.

Femeile au o existenta speciala, incepand cu destinul lor biologic (si capacitatea de a aduce pe lume copii) si pana la organizarea vietii psihice interioare, mai complexa si mai diferentiata. Destinul social al femeilor a avut un parcurs sinuos, comparativ cu cel al barbatilor. Odata cu emanciparea, pentru ele au aparut noi provocari. Egalitatea castigata a insemnat si o impovarare in plus. Putine femei care au ales sa munceasca au renuntat la rolurile de mama si pastratoare a valorilor familiei. Aceasta a dus la cautarea unui echilibru intre activitatile domestice, construirea unei cariere si ingrijirea copiilor. Se poate spune ca femeile si-au asumat de-a lungul timpului (fara sa stie ce anticipeaza!) rolul de coach pentru membrii familei. Ele si-au sustinut partenerii, copiii, familia, pentru ca acestia sa isi atinga potentialul. Mai persista si azi ideea ca femeile trebuie sa se sacrifice pentru altii, ca generozitatea si altruismul ar fi specific feminine, reprezentand normalitatea. Respectul de sine e confundat cu ego-centrismul (care, in acceptia traditionala, nu sta bine unei femei!). Din fericire, femeile si-au dobandit dreptul sa se ocupe si de ele insele, de dorintele si obiectivele lor! Ele nu mai sunt constranse sa ia decizii sub presiunea normelor. Azi poti alege sa te dedici numai familiei ori sa faci cariera; si, atata vreme cat e optiunea ta, nici o alegere nu e mai buna ori mai rea decat alta. Azi, individualitatea e la mare pret. Tendintele din moda sunt numeroase si tot mai eterogene, punandu-se accent pe "stilul personal". Serviciile si produsele sunt "customizate". Facem eforturi sa ne aparam unicitatea, sa aratam ca "avem personalitate".

Asadar, daca poti sa petreci ore in sir prin magazine ca sa gasesti o vestimentatie care sa te reprezinte la petrecerea de sambata seara, oare nu merita un efort similar construirea vietii pe care ti-o doresti?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie