Fa echipa cu Varsatorul!

Fa echipa cu Varsatorul!

Varsator

Si ca sa fim foarte convingatori, sa mai adaugam cateva nume pe lista Varsatorilor celebri: Charles Darwin, Galileo Galilei, Charles Lindbergh si Buzz Aldrin (stiati ca Neil Armstrong n-a fost singur pe Luna, da?).

In afaceri sau intr-un proiect profesional, un partener Varsator este nepretuit. Va avea intotdeauna idei si curaj cat pentru amandoi. Poti sa mergi pe mana lui, pentru ca Varsatorul nu este nesabuit. Varsatorul este un visator de exceptie: el are puterea de a indeplini visele. Solutiile cele mai indraznete si novatoare la el vor da rezultate.

Un alt avantaj major al parteneriatului in afaceri cu un Varsator este onestitatea lui. Nu trebuie sa te temi ca te va trage pe sfoara, ca te va dezavantaja in vreun fel. Chiar daca, prin felul lui de a fi, se va impune ca lider, n-o va face din vreun interes ascuns si nici neincredere in capacitatile tale. Dimpotriva. Varsatorul este deschis la discutii, la propuneri din partea celorlalti. Daca ii contesti o decizie, nu va lua personal acest lucru si va fi dispus sa dezbata, sa negocieze, sa ajunga la o cale de mijloc, cu conditia ca aceasta sa nu va abata de la scopul propus.

Pentru unii, parteneriatul cu un Varsator poate deveni prea solicitant la un moment dat. Varsatorul are o mare capacitate de munca si cere acelasi lucru si de la ceilalti, ignorand uneori diversitatea, diferentele dintre indivizi. El ar putea, de exemplu, sa nu inteleaga ca oamenii creativi cunosc perioade de lipsa de inspiratie, de demobilizare, de neincredere in sine. Varsatorul se asteapta la constanta de care este el capabil, la permanenta autodepasire.

In acest caz, e bine sa n-o iei personal, sa-ti pastrezi calmul si sa-i explici ca nu ai abandonat proiectul, ca iti tragi putin sufletul ca sa revii cu forte proaspete. Ar trebui, aici, sa poti da un termen rezonabil si, neaparat, sa-l respecti. Da, inca o caracteristica de baza a Varsatorului: este om de cuvant si asteapta si de la ceilalti acelasi lucru. Iar daca ii pierzi increderea, cu greu o mai poti recastiga.

In cuplu, lucrurile nu stau mult diferit. Problematica pare alta, dar este, in fond, similara cu cea din planul afacerilor. Si aici este vorba de colaborare, de comunicare, de negociere, de initiativa…

Un partener Varsator va cauta si va gasi mai mereu solutii la problemele casei, ale familiei. Cu simtul sau tehnic, va sti ce e de facut cu cele tehnice si administrative. Generos, dar nu risipitor, te va surprinde cu cadourile cele mai potrivite – pentru ca este atent si empatic – dar nu va da iama in resursele financiare ale familiei pentru sine.

Si aici ai avantajul deschiderii Varsatorului spre comunicare. Profita de asta! Nu lasa eventualele nemultumiri sa se acumuleze si sa mocneasca, pentru ca poti sa le pui in discutie punctual, in clipa in care se ivesc. Numai fii calm si argumenteaza pertinent. Varsatorul nu tolereaza isteria si uraste nesinceritatea.

Desigur, te poti astepta ca un Varsator cu ascendent in Balanta sa fie putin teatral in expozeurile sale, sau unul cu ascendent in Fecioara, sa ceara insistent atentie si admiratie pentru ideile sale, e drept, admirabile. Unul cu ascendent in Leu, se va incapatana cam tare pe ideile lui. Una peste alta, in relatia cu un Varsator, se cere si putina diplomatie.

Cele mai bune combinatii, sunt, desigur, cele din triunghiul semnelor de aer. Un Varsator si o Balanta stiu sa viseze pe aceeasi limba. Nu se indoiesc si nu se tem de cele mai curoajoase proiecte. Un Geaman si un Varsator decoleaza usor de la meschinaria vietii de zi cu zi si privesc, cumva, pe deasupra capetelor celorlalti, nu cu aroganta ci cu sincera detasare. Doi Varsatori fac nu cat un Varsator inmultit cu doi ci cat un Varsator la patrat! Si, in orcare dintre aceste combinatii, un lucur e sigur: orice ati face impreuna, va veti distra pe cinste!

Daca esti Leu sau Berbec, e ceva mai greu sa ai o relatie de lunga durata cu un Varsator. Acesta n-o sa-ti respecte dreptul la lenea visatoare, acel spleen care te va apuca, negresit, din cand in cand. Apoi orgoliul tau va zvacni uneori, revoltandu-se impotriva tendintei Varsatorului de a-si impune ideile si ritmul de viata.

Daca esti Sagetator, sa fim sinceri, s-ar putea sa nu te impresioneze temeritatea Varsatorului si sa nu te scoata dintr-ale tale nici cu cea mai geniala propunere. Sagetatorul vibreaza si se entuziasmeaza numai atunci cand vrea el.

Semnele de apa – Pestii, Racul si Scorpionul – ca si Fecioara nu prea vor nimeri pe aceeasi lungime de unda cu Varsatorul. Nevoia de siguranta si de autoprotectie a celor dintai se vor lovi de temeritatea si disponibilitatea pentru risc a Varsatorului. Apoi, acesta din urma are un stil al sau demn, care-l face sa-si rezerve intotdeauna un spatiu de siguranta si de intimitate. Cu alte cuvinte nu „va cauta in coarne' unui partener hipersensibil cum sunt cei numiti mai sus.

O combinatie de mare succes poate sa iasa, atat in afaceri cat si in intemeierea unei gospodarii, cu un Capricorn. Acestia doi se vor inhama cu toata energia la marele proiect si vor pune laolalta toate resursele de care dispun si care sigur sunt consistente. Neobosita, aceasta echipa va urca spre culmi, spulberand toate obstacolele in cale. Solutiile inovatoare ale Varsatorului aplicate cu constanta si simtul practic al Capricornului si totul sustinut de onestitatea amandurora nu pot decat sa se incununeze de succes.

Atentie, insa! Varsatorul poate sa iasa dintr-o relatie de orice natura ar fi ea, pe neasteptate, fara prea multe explicatii si fara niciun drept de apel din partea celui abandonat. Inseamna ca ceva l-a deranjat foarte tare. Poate sa fie o jignire sau o incercare de frauda din partea celuilalt. Frauda materiala, frauda sentimentala… Rareori Varsatorul se mai intoarce din drum daca a iesit trantind usa. N-o sa faca scene – acest lucru ii repugna – dar iti va arata un chip atat de rece incat te va lua cu fiori si vei sti ca pentru tine nu mai este loc in inima sa.

Asadar, ai grija! Tot ce mai putem face este sa-ti dam un mic pont: daca n-ai observat deja, Varsatorului ii place albastrul. Cadourile pe care i le faci nu trebuie sa fie foarte costisitoare ci sa aiba valoare simbolica si… un piculet de albastru.

Urbania

Foto: dreamstime.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania