Ești stresată sau deprimată? Ce boli poți face

Ești stresată sau deprimată? Ce boli poți face

Stresul este inamicul nostru numărul 1 în prezent, însă nici depresia nu trebuie lăsată deoparte. Dacă resimțim stresul și efectele sale aproape imediat, depresia se ascunde și o descoperim abia mai târziu, când răul deja a fost făcut. Efectele sunt devastatoare în fiecare caz, iar fiecare om reacționează diferit în astfel de situații. Ce boli poți face:

boli-stres

foto femeie stresată Shutterstock

Boli gastrice

Pe lângă faptul că stresul poate duce la creștere în greutate – din cauza hormonului cortizol ce crește apetitul – poate cauza și diferite afecțiuni și boli gastrice, pornind de la bine-cunoscuta gastrită la ulcer și până la crize de bilă. Stresul pe perioade scurte – de exemplu înaintea unei întâlniri importante sau dinaintea unui examen poate cauza diaree, în schimb pe termen lung poate fi cauza celor enumerate mai sus.

Boli ale pielii

Ai observat cumva că în anumite perioade mai stresante îți apare mătreață? Sau că pielea ți se usucă și chiar te mănâncă? În cazurile mai grave, asociate și cu depresie, poți face adevărate boli de piele pe care le tratezi mai greu. Acneea, dermatitele și urticariile sunt cauzate de stres, însă pot apărea și boli mai grave precum vitiligo ori psoriazis.

Poți face și diabet

Diabetul zaharat este o boală cronică destul de răspândită mai ales în rândul oamenilor stresați și/sau deprimați. Totuși, dacă stresul deține o parte din vină, încă nu au fost elucidate toate cauzele.

Stresul și depresia pot duce la infertilitate?

Stresul și depresia pot cauza dezechilibre hormonale ce pot deveni atât de puternice, încât unele persoane pot ajunge și până la infertilitate. Alte rezultate urâte mai pot fi tulburările menstruale (până la amenoree), lipsa erecției, scăderea drastică a libidoului, intrarea timpurie în menopauză.

Boli de inimă

Nu există om stresat care să nu aibă și probleme cardiovasculare. O stare extinsă de anxietate, stres și depresie sigur va dăuna activității corecte a inimii. În cazul în care problemele nu sunt tratate la timp, se poate ajunge și la infarct.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate