Educa-ti partenerul (fara ca el sa stie)

Barbatii… Lasa ridicat capacul de la toaleta (desi sunt rugati insistent sa nu) si uita cand e ziua ta de nastere (dar stiu pe de rost programul Cupei UEFA). Nu te enerva! Nu are nici un rost. Educa-l si vei vedea rezultatele!

E fapt recunoscut ca barbatii si femeile sunt total diferiti. Care sunt semnele dupa care poti spune ca ai de a face cu un barbat?
A: Manifesta o teama profunda fata de schimbare.
B: Are o particularitate numita "surditate selectiva", care il face incapabil sa auda cererile tale de ajutor in gospodarie, dar nu si o soapta de genul "psst, nu port lenjerie…".
C: Semnele fizice evidente.

Majoritatea femeilor sunt de acord ca viata ar fi mai frumoasa daca punctele A si B ar putea fi eliminate. Imagineaza-ti o lume in care sugestia de a nu mai sforai ca o locomotiva sau de a nu-si mai lasa sosetele aiurea sunt primite cu replica: "Desigur, ce idee buna" in locul unei priviri lipsite de expresie; sau ca, in toiul noptii, te bucuri de caldura capacului de la toaleta, nu de acel frison de frig atunci cand nimeresti direct pe portelan…

Dar poti sa inlaturi aceste "mici" defecte si, in 5 pasi simpli, sa te bucuri de acelasi barbat pe care il iubesti, dar intr-o versiune imbunatatita: mai grijuliu, mai flexibil in pareri si chiar mai docil.

Pasul 1 Spune-i clar ce doresti sa faca
Studiile arata ca femeile pronunta, zilnic, 23.000 de cuvinte, in timp ce barbatii doar 12.000. Nu trebuie sa te mire aceasta diferenta: ea tine de dominanta cerebrala diferita, in functie de sex. Mai mult, s-ar parea ca femeile au capacitatea de a folosi simultan zonele cerebrale corespunzatoare limbajului, situate pe ambele emisfere cerebrale. Rezultatul? Femeile isi exprima cu usurinta emotiile, pe masura ce le traiesc, dar barbatii nu au aceasta capacitate. Ei comunica doar pentru a transmite informatii; in schimb, femeile, atunci cand vorbesc, creeaza legaturi emotionale.

Adrian (37 de ani) a aflat aceste diferente din propria experienta. "Sotia mea, Mariana, imi reproseaza tot timpul ca o consider proprietatea mea, ca nu o iubesc. Eu ii spun ca o iubesc, bineinteles, si ca nu vad cum ea ar putea fi proprietatea mea. La asta imi raspunde ca, daca nu stiu singur raspunsul, nu are nici un rost sa imi explice. In asemenea momente este foarte furioasa. Incepe sa spuna ce are pe suflet: ca niciodata nu duc gunoiul, desi ea ma tot roaga. Probabil ca are dreptate. Odata, insa, imi amintesc ca s-a rastit la mine si am dus gunoiul imediat. Ce, e mare lucru?" Acesta este, de fapt, secretul unei bune comunicari cu partenerul tau: trebuie sa ii vorbesti direct, eliminand continutul emotional. Rugamintile, de exemplu, implica o abordare indirecta a cererii, deoarece includ expresii precum "ai vrea" sau "ai putea".

Atunci cand folosesti asemenea exprimari, nevoia de informatie directa, ce il caracterizeaza pe barbat, nu e satisfacuta. Bineinteles ca "poate" sa duca gunoiul; intrebarea este: o sa si faca asta? Foloseste cereri directe ("Du gunoiul, te rog!"), care sunt logice pentru partenerul tau, si astfel nu vor mai exista scurtcircuite in comunicare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex