E bine sau nu să păstrezi legătura cu fostul iubit pe rețelele sociale?

shutterstock_1043820169

Ați avut o relaţie mai lungă sau mai scurtă, dar nu a funcţionat. Aţi ajuns la concluzia că e mai bine ca fiecare să meargă pe drumul lui. Ceva s-a rupt definitiv, în timp ce o altă parte continuă să existe: prietenia cu el pe reţelele sociale. E dificil să te rupi cu totul de un om cu care altădată vorbeai de câteva ori pe zi. Vă trimiteaţi mesaje, vă apreciaţi fotografiile sau vă lăudaţi postând imagini cu voi doi în concediu. Dintr-o dată toate acestea au dispărut. Deschizi facebook-ul și primul lucru pe care îl vezi e o poză doar cu el. Îţi amintești că nu mai e ȋn viaţa ta, apoi te întrebi dacă are sau nu sens această prietenie'? E bine sau nu să păstrezi legătura cu fostul iubit pe rețelele sociale?

Părerea psihoterapeutului:  E bine sau nu să păstrezi legătura cu fostul iubit pe rețelele sociale?

Fiecare relaţie este diferită, la fel și fiecare despărțire. Orice separare implică un timp în care cei doi foști parteneri au nevoie să își pună ordine ȋn gânduri și în viaţă, dar mai ales să dea vieţii un alt sens, fără celălalt. Unii preferă să nu mai aibă niciun fel de legătură, odată ce relaţia s-a încheiat, în timp ce alţii continuă să vorbească zilnic. Trecerea de la viaţa în doi la cea de celibatar nu este întotdeauna ușoară pentru că implică schimbarea obiceiurilor.

            Atunci când îl vezi pe reţelele sociale te poţi întreba unde este el acum, cu cine, dacă îi este mai bine fără tine. Poţi depăși aceste întrebări, chiar dacă găsești sau nu răspunsuri, dar în momentul în care el se va afișa cu o nouă iubită, în ipostaze seducătoare, în mintea ta vor încolţi alte zeci de întrebări.

            Prieteniile virtuale au atât avantaje, în sensul că poţi afla cum este el, deși nu mai sunteţi împreună, dar și dezavantaje pentru că îi vei urmări evoluţia și vei face comparaţii, fără să vrei. Dacă mai ai încă sentimente pentru el, prietenia pe reţelele sociale ar putea deveni chiar o tortură atunci cȃnd vei aștepta un like, un semn că te vede.

            Până la urmă, a păstra sau nu legătura cu fostul iubit pe reţelele sociale ţine de capacitatea ta de a-i tolera schimbările, de a te obișnui cu ideea că nu mai face parte din viaţa ta. Iar dacă nu poţi accepta, poate ar fi mai simplu să ștergi prietenia' doar apăsând un buton. Ȋn acest fel îţi vei asigura liniștea” a precizat Raluca Ignat, pshioterapeut. 

foto: Shutterstock

Citește și:

Azi nu ești în apele tale'? Iată ce trebuie să faci:

7 erori pe care le comitem când ne cerem scuze. Ce nu trebuie să spunem, ce nu trebuie să facem ca să nu înrăutățim situația

Love and Marriage… Iată care sunt miturile despre iubire și căsătorie cel mai des întâlnite

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Relatii