Dușul rece, mai multe avantaje decât dezavantaje! Iată care sunt acestea


 

Deși s-ar putea să le urăști, dușurile reci au mult mai multe beneficii decât dușurile fierbinți pe care, mai mult ca sigur, le iubești.

Beneficiile unui duș rece includ:

Calmarea mâncărimilor pielii: Medicul Adam Friedman susține că dușurile reci pot calma senzația de mâncărime a pielii, relatează publicația online Health Line.

Revigorarea întregului organism: Când apa rece intră în contact cu corpul tău, există un mic șoc. Acel șoc crește: cantitatea de oxigen inspirat; bătăile inimii și vigilența.

Îmbunătățirea circulației: Odată ce apa rece a intrat în contact cu corpul, circulația sângelui crește pentru a menține temperatura ideală a corpului.

Reducerea durerilor musculare de după antrenament: Din moment ce apa rece are proprietăți regenerative, mușchii tăi se vor relaxa și repara după antrenament.

Potențialul de a ajuta procesul de pierdere în greutate: Unele celule de grăsime, cum este grăsimea maro, poate genera căldură prin arderea sa. Procesul are loc în timpul în care organismul tău este expus unor temperaturi scăzute.

Strălucirea pielii și a părului: Medicul Jacqueline Schaffer mărturisește că apa rece strânge pielea și vasele de sânge oferind o strălucire naturală pielii și părului tău.

Dezavantajele dușului rece

Dușul rece nu este o idee bună în cazul în care îți este deja frig. Cu cât îți este mai frig, cu atât mai greu vei reveni la o temperatură agreată de organismul tău.

Dușul rece nu este recomandat nici în cazul în care ești răcit/ă. Temperatura scăzută îți va afecta sistemul imunitar.

Foto: Shutterstock.ro

Citește și:

6 lucruri pe care persoanele populare le au în comun. Trebuie să le faci și tu dacă vrei să ieși în evidență!

Semnele care îți arată că îți lipsește vitamina B12 din organism

Cele mai frumoase machiaje și coafuri de pe covorul roșu al premiilor Oscar 2020

Oprah Winfrey a împlinit 66 de ani! Cele mai frumoase citate ale celebrei vedete de televiziune

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate