Scad temperaturile, cresc durerile articulare

Din vremuri străvechi se spune că dacă durerile articulare sunt mai intense înseamnă se schimbă vremea. Nu toți medicii sunt de acord cu această afirmație. Însă există o explicație plauzibilă.

Încă din vremurile străvechi se spunea că îți poți da seama foarte simplu când vremea se schimbă. În cazul persoanelor care sufereau de dureri în zona articulațiilor sau a coloanei, acestea se intensificau când temperaturile erau pe cale de-a scădea.

Lucrurile nu s-au schimbat deloc. Și în prezent există foarte multe persoane care acuză dureri de oase sau articulare mai ales în perioadele reci sau la schimbările de temperatură. Iar acest lucru are legătură cu schimbarea de presiune care influențează în mod direct lichidul articular. Acesta, alături de cartilajul articular, asigură mobilitatea și flexibilitatea oaselor.

Din diverse motive ce țin de vârstă, kilograme, sporturile practicate, acest cartilaje au de suferit, iar această suferință se traduce prin reumatism. Intensitatea durerilor este dată tocmai de acest dezechilibru de la nivelul articulației, care este direct influențat de presiunea atmosferică.

Poți evita durerile articulare sau de spate?

Este foarte important să protejezi zonele dureroase cu îmbrăcăminte adecvată. Poartă mănuși, dacă ai dureri ale mâinilor și haine groase din bumbac, lână dacă ai dureri în alte părți ale corpului.

În casă, încălzește bine locuința. Iar înainte de a porni la drum, încălzește mașina. Care este explicația? Căldura oferă cadrul perfect pentru relaxarea articulațiilor.

Pe termen lung, se recomandă practicarea unor sporturi care să protejeze articulațiile. Înotul este o variantă des sugerată. Și nu în cele din urmă, păstrează legătura, măcar telefonic sau via email, cu medicul curant în perioadele acute ale durerilor.

Tot cu acesta poți discuta despre utilitatea suplimentării cu Omega-3 și Omega-6 și, de asemenea, cu vitamina D. Se vorbește foarte mult despre beneficiile uleiului de pește pentru organism. Însă câți dintre noi pun în practică astfel de recomandări?

Citește și: Ce este terapia hiperbară?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate