După ce vei citi asta, nu te vei mai spăla niciodată pe cap seara înainte de culcare

spalat-pe-cap

Podoaba capilară are o importanță deosebită pentru multe femei, mai ales când vine vorba despre felul în care arată aceasta. Astfel, contează foarte mult igiena părului, frecvența spălărilor și nu în ultimul rând momentul zilei în care ne spălăm pe cap, chiar dacă aparent este irelevant.

Fiecare are propriile obiceiuri, unii fac duș mai mereu seara, alții fac numai dimineața, ba chiar există persoane care fac duș și de două ori pe zi. Dacă și tu te speli pe cap seara, ar fi bine să știi că dormitul cu părul umed provoacă unele neplăceri.

Iată ce explicații ne oferă specialiștii, potrivit secretele.com.  Așadar, șamponarea seara, uneori chiar la ore foarte târzii, a părului duce la deteriorarea lui. Problema nu are legătură cu orarul, ci cu faptul că dormim cu părul umed, fără să-l uscăm. Dacă procedăm aşa, îl expunem frecării de pernă şi maximizării riscurilor de rupere, de despicare şi alte inconveniente capilare.

De asemenea, cuticulele, care constituie stratul superior al părului, atunci când sunt umede, rămân deschise oricărei agresiuni exterioare. Un alt argument constă în faptul că părul udă perna, loc propice de înmulţire a bacteriilor, chiar dacă îl înfăşuraţi într-un prosop.

Cu toate acestea, dacă nu ai de ales, îți poți spăla părul seară, cu condiția obligatorie de a-l usca, înainte de culcare.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Îți cade părul? Încearcă soluția minune care dă rezultate de la prima utilizare

Secretul pe care nu îl știai până acum. Cearcănele vor dispărea ca prin miracol, dacă faci asta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate