Drama unei fete de 16 ani, victima unui șir de erori medicale

Florentina Doaga

Florentina Doagă este o tânără de doar 16 ani, pentru care lupta cu boala a devenit un lucru obișnuit. După ce a învins cancerul osos, Florentina se luptă cu erorile sistemului medical.

Povestea Florentinei Doagă este o lecție de curaj și de tărie. Chiar dacă are doar 16 ani, tânăra  este o luptătoare și încearcă zi de zi să fie un om normal. Problemele au început pentru Florentina în luna noiembrie a anului 2014, când niște dureri puternice la picior și imposibilitatea de a mai merge au de obligat-o să meargă la medic pentru un control amănunțit. După mai multe investigații, medicii au pus un diagnostic dur: Osteosarcom osteogenic, mai exact o tumoră malignă crescută pe tibia dreaptă.

După ce a primit diagnosticul, Florentina Doagă a urmat un tratament cu citostatice, iar în luna mai a anului 2015 a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a implantat o proteză. Odată cu această operație, care ar fi trebuit să rezolve problemele, starea ei de sănătate s-a agravat. Proteza implantată nu a fost suportată de organismul tinerei, iar în corpul ei s-a dezvoltat o infecție puternică. După acest episod, au urmat alte 3 operații, iar la final medicii români au considerat că singura șansă a tinerei este amputarea piciorului.

Pentru că nu a vrut să accepte diagnosticul dur pe care l-a primit în România, Florentina Doagă a cerut opinia unor medici din Italia, iar răspunsul acestora a fost total neașteptat. Tânăra a fost victima unui șir de erori medicale.  În urma operațiilor suferite în țară rotula ei nu mai exista, iar nervii din acea zonă au fost puternic afectați. Cu toate acestea, medicii italieni îi dau fetei șanse de recuperare, aceștia fiind de părere că în proporție de 90%, piciorul ei o să fie salvat.

 

Citește și:

Lecția de curaj: o fată simplă de la țară care lucra cu ziua în sat pleacă de acasă și devine artist stradal la Roma

Emoționant! La 10 ani este un sprijin pentru familia sa

Îmblânzitorii de cai din „Vestul sălbatic' românesc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro