Dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, specializare flebologie: cum decurge o operație de varice. VIDEO

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Varicele sunt vene proeminente, palpabile si vizibile la suprafața pielii, localizate la nivelul coapsei și al gambei. Boala varicoasă apare din cauza slăbirii rezistenței peretelui venos și funcționării neadecvate a valvelor venoase. Singurul tratament recomandat al varicelor este cel chirurgical. 

Operația de varice prin radiofrecvență este o procedură superioara chirurgiei clasice, o alternativă minim invazivă la tratamentul chirurgical, care durează 20-30 de minute.

Dr. Toni Feodor, medic primar chirurgie generală, specializare flebologie, ne-a arătat cum decurge o operație de varice prin radiofrecvență. În materialul video de mai sus, pacienta de 58 de ani prezintă vene varicoase care, cu timpul, s-au accentuat atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al simptomatologiei. Principalul factor de risc al pacientei a fost ortostatismul (poziția verticală) prelungit.

Înainte de intervenția propriu-zisă, medicul realizează cartografierea venelor superficiale, apoi ecografia. Urmează operația de varice prin radiofrecvență, care decurge astfel: printr-o puncție de câțiva milimetri se introduce un cateter în venă. Ulterior, în țesutul din jurul venei se infiltrează soluție anestezică, pentru a izola vena. Cateterul eliberează energie de radiofrecvență, care produce contracția fibrelor de colagen, fibrozarea și închiderea venei.

 

Care sunt avantajele operației de varice cu radiofrecvență

Dr. Toni Feodor a precizat că principalele avantaje ale acestei metode sunt:

  • păstrează joncțiunea, o răspântie a fluxurilor venoase;
  • recidiva este mult mai rară datorită păstrării joncțiunii și închiderii pe interiorul venei afectate, fără să fie atinse venele sănătoase’;
  • recuperarea este mult mai ușoară, durerile postoperatorii – mai mici, complicațiile – mult mai rare.

După intervenție, se recomandă vizitele periodice pentru identificarea eventualelor complicații și pentru evaluarea recidivelor. Aceste vizite trebuie să aibă loc o dată la 3 luni, apoi o dată pe an după primul an de tratament.

Vezi și

Ce este ulcerul venos și care este cel mai adecvat tratament. VIDEO

Simptomele care apar înainte ca varicele să devină vizibile. Medicul Toni Feodor îți spune ce semne ar trebui să îți atragă atenția

Ce sunt varicele și care sunt factorii de risc care favorizează apariția acestora? Medicul Toni Feodor: „Cei care nu stau pe scaun, nu fac varice'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos