Dr. Oz te învață să previi apariția varicelor

Dr. Oz te învață să previi apariția varicelor

Varicele nu îți pun în pericol grav sănătatea, însă atunci când apar este dificil să le tratezi, iar din punct de vedere estetic nu sunt deloc atrăgătoare. Iată cum te sfătuiește Dr. Oz să previi apariția varicelor:

varice-previi

 foto varice Shutterstock

Nu sta 'picior peste picior'

În special doamnele și domnișoarele care petrec mult timp pe scaun, la birou, trebuie să aibă grijă la poziția adoptată. Atunci când stai multă vreme 'picior peste picior', circulația sângelui încetinește și din această cauză pot fi afectate venele – pereții acestora se îngroașă, se umflă și devin varice.

Dă-te cu cremă cu factor de protecție solară

Loțiunea cu factor de protecție solară îți protejează pielea de afecțiuni cauzate de soare și chiar de cancerul de piele. Dacă o aplici în mod regulat pe picioare (atunci când porți fuste, rochii sau pantaloni scurți) vor fi prevenite varicele de pe picioare, ca și petele sau semnele de îmbătrânire.

Stai cu picioarele sus

Oricând ai ocazia, stai cu picioarele în sus, astfel sângele va circula mai ușor înapoi la inimă. Presiunea asupra venelor din picioare se va reduce, iar acestea nu se vor mai umfla.

Fă mișcare

Statul cu picioarele atârnate mult timp îți poate cauza varice, ca și statul îndelungat în picioare, fără să te miști. Este important să menții circulația sănătoasă atunci când ai de stat mult timp în picioare, ca să eviți apariția varicelor. Mută-ți greutatea de pe un picior pe altul o dată la 5-10 minute atunci când stai în picioare sau ridică-te de pe scaun la fiecare jumătate de oră.

Pantofii potriviți

Cei mai buni pantofi pe care îi poți purta ca să eviți apariția varicelor, spune Dr. Oz, sunt cei comozi, cu toc mic sau fără toc. Tocurile înalte nu sprijină o circulație sanguină sănătoasă, așa cum nici hainele strâmte pe picioare, pe talie sau în zona intimă nu sunt indicate. Ciorapii elastici compresivi (ciorapii medicinali) sunt indicați atunci când deja au început să-ți apară varice sau pentru prevenirea acestora.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate