Descoperire importantă în lumea medicală. Cum pot fi determinate tumorile canceroase să se autodistrugă?

Descoperire importantă în lumea medicală. După o lungă perioadă de studiu, oamenii de știință au aflat cum pot fi determinate tumorile canceroase să se autodistrugă, modalitate prin care poate fi stopată dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. 

Indiferent de locul în care apare, cancerul pune stăpânire pe organism, iar în cele mai multe dintre cazuri, pentru că este descoperit mult prea târziu, acesta duce la deces. Din acest motiv, oamenii de știință studiază cu mare atenție modalitățile prin care organismul poate lupta împotriva acestei boli.

Cum pot fi determinate tumorile canceroase să se autodistrugă?

O echipă de cercetători de la Universitatea Pennsylvania a identificat calcaiul lui Ahile atunci când vine vorba despre tumorile canceroase. Mai exact, în urma experimentelor, specialiștii au descoperit că blocarea unei anumite proteine, care duce la dezvoltarea tumorilor, poate face ca acestea să se autodistrugă, ducând la dispariția cancerului.

Este vorba despre proteina ATF4. Oamenii de știință au descoperit că ATF4 controlează o cale chimică care funcționează în tandem cu gena MYC. Această genă este studiată de specialiști de foarte mulți ani, fiind vinovată pentru dezvoltarea celulelor canceroase. Versiunea normală a genei ajută celulele sănătoase să crească, însă atunci când apare o mutație la nivelul acesteia, se produce o reacție în lanț care ajută tumorile să se dezvolte și să se răspândească în organism. Controlând ATF4, oamenii de știință spun că poate fi determinată autodistrugerea tumorilor canceroase, lucru care poate reprezenta un mare progres în lumea medicală și o modalitate prin care poate fi dezvoltat un tratament care să ducă la tratarea cancerului.

Metoda a fost testată în cazul leucemiei și a cancerului de colon.

“Ceea ce am învățat este că trebuie să mergem în aval pentru a bloca creșterea tumorilor într-un fel în care celulele canceroase să nu mai scape cu atâta ușurință, iar studiul nostru a identificat cum poate fi făcut acest lucru.”, a spus profesorul Constantinos Koumenis, unul dintre autorii studiului, potrivit dailymail.co.uk.

“Acest lucru ne arată potențialul impact al direcționării ATF4 în tumorile care au legătură cu gena MYC, lucru pe care noi deja îl studiem. Acum lucrăm pentru a confirma că această abordare nu va cauza efecte negative în afara țintei.”, a spus Feven Tameire, medicul care a condus studiul.

Specialiștii spun că, în fiecare zi, celulele ajung să se autodistrugă pentru a proteja organismul de anumite afecțiuni. Celulele canceroase ignoră acest proces, motiv pentru care, dacă acest lucru ar putea fi schimbat, majoritatea problemelor legate de cancer ar putea fi rezolvate.

Ceea ce le oferă cercetătorilor mari speranțe este că deja există inhibitori care să stopeze producția de ATF4, aceștia fiind folosiți în cazul unor boli ca Parkinson sau Alzheimer.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Un nou studiu aruncă în aer tot ce știam despre Vitamina C

S-a demonstrat științific: dacă mama are cancer de sân, atunci fiul ei are risc crescut de a face cancer de prostată

Semnele apărute la nivelul mâinilor care pot anunța cancerul pulmonar. Schimbările pe care trebuie să le iei în calcul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului