Dependența de jocurile pe calculator, inclusă pe lista bolilor mintale. Cum recunoști această problemă?

Dependența de jocurile pe calculator pe lista bolilor mintale

Dependența de jocurile pe calculator a devenit o problemă pentru tot mai multe persoane, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății a decis să o includă pe lista bolilor mintale.

Dacă până acum era calatogată ca fiind o problemă ce nu poate afecta sănătatea, dependența de jocurile pe calculator este considerată, începând de acum, o afecțiune psihică.

Jocurile pe calculator sunt privite drept o modalitate de relaxare și de petrecere a timpului liber, iar problemele apar atunci când este depășită o anumită limită. În anumite situații, acest hobby se poate transforma într-o dependență și poate produce o mulțime de neplăceri.

Cum recunoști dependența de jocurile pe calculator?

Alături de dependența de alcool, droguri sau jocurile de noroc, dependența de jocurile pe calculator este o problemă care poate afecta calitatea vieții, potrivit businessinsider.com.

O persoană care pune pe primul loc acest obicei și renunță treptat la activitățile zilnice, întâlnirile cu prietenii sau participarea la diferite evenimente sociale poate fi încadrată în categoria celor care se confruntă cu dependența de jocurile pe calculator. În plus, această problemă poate fi semnalată și de pierderea controlului în timpul jocului sau de adoptarea unui comportament agresiv. Un al treilea semn care sugerează dezvoltarea dependenței pentru jocurile pe calculator este refuzul de a renunța la acest obicei, în ciuda faptului că individul conștientizează efectele negative ale acestuia.

Cu toate că cei trei indicatori ar fi trebuit să îi ajute pe specialiști să diagnosticheze mult mai ușor această problemă de sănătate, subiectul dependenței de jocurile pe calculator este în continuare unul controversat și este interpretat diferit în funcție de fiecare persoană în parte.

Specialiștii atrag atenția că această dependență își pune amprenta pe viața socială a indivizilor, iar dacă apare de la vârste fragede, această problemă poate influența puternic dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Picioarele sănătoase, secretul unei vieți îndelungate

Cât de periculoase sunt aromele din țigările electronice? Uite ce efecte nocive au la nivelul vaselor de sânge

Fertilitatea scade într-un ritm accelerat în România. Care sunt cauzele care îi împiedică pe români să devină părinți?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri