Denisa Comănescu, Femeia Anului 2017 pentru Promovarea literaturii universale: „Eu sunt poetă, scriu de mică, dar nu am scris niciodată cu partidul”

Pe data de 28 martie a avut loc Gala Femeia Anului 2017, un eveniment special în cadrul căruia au fost premiate zece femei pentru performanța lor în mai multe domenii.

Premiul Femeia Anului pentru Promovarea literaturii universale a fost câștigat de Denisa Comanescu, iar acesta a fost înmânat de realizatorul TV Marius Constantinescu. Din anul 2007, Denisa este directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction. De asemenea, ea a fost membră a Consiliului Uniunii Scriitorilor și a fost secretar general al Centrului PEN Român (1990 – 2004).

Începând cu anul 2002, Denisa Comănescu a devenit membră a board-ului Fundației Culturale Irlandezo-Română, iar din 2006 este membră în Parlamentul Cultural European.

Denisa Comănescu, Femeia Anului 2017 pentru Promovarea literaturii universale

După ce a câștigat trofeul Femeia Anului 2017, Denisa Comănescu ne-a acordat un scurt interviu.

„Mă simt foarte bine, sunt prietenă cu câteva dintre premiante, m-am întâlnit cu personalități pe care nu le văzusem de mult timp. E un eveniment care e necesar, care acordă femeilor un loc important, să fie cunoscute pentru ceea ce fac. N-am avut emoții, mă gândeam că trebuie să vorbesc foarte scurt și mă mai gândeam la ceva, am văzut că e multă lume din diverse domenii, și mă gândeam cum să fac ca să conving să citească literatura străină și mai ales raftul Denisei.

Premiul este o recunoaștere, mă bucur că sunt alături de câteva nume la care țin, dar e și un imbold să continui ceea ce fac și să încerc să conving cât mai multă lume să citească literatură străină. Eu sunt poetă, scriu de mică, dar nu am scris niciodată cu partidul. Am citit foarte mult, eram o mioapă care era tot timpul cu nasul în bibliotecă, am urmat filologia la Universitatea din București și m-a atras literatura străină,'a declarat Denisa Comănescu, pentrun Revista Avantaje.

Din anul 2007 este directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction. Este membră a Consiliului Uniunii Scriitorilor și a fost secretar general al Centrului PEN Român (1990-2004). Din 2002 este membră a board-ului Fundației Culturale Irlandezo-Română iar din 2006 este membră în Parlamentul Cultural European.

Cea de a 20-a ediție a Galei Femeia Anului a avut loc pe data de 28 martie 2018, la Le Chateau, în Capitală.

Urmărește întregul interviu în materialul video de mai sus!

Foto: captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Irina Nistor, Femeia Anului 2017 la categoria O viaţă dedicată filmului: „Nu există viață fără film'

Criticul de modă Alin Gălățescu, declarații surprinzătoare despre ținuta Ancăi Serea de la Gala Femeia Anului 2017: „Avea toate datele să arate periculos'

Paula Herlo, Femeia Anului 2017 la categoria Jurnalism Social: „Muncesc mult, uneori de la 7 dimineața până la 2-3 noaptea'

Anca Serea, Femeia Anului 2017 la categoria Promovarea Maternității: „Rolul de mamă este cel mai frumos, este o binecuvântare'

Anca Serea are 5 copii și de fiecare dată a decis să nască pe cale naturală. Care sunt motivele?

GALA FEMEIA ANULUI 2017: cine sunt câștigătoarele

Gala FEMEIA ANULUI 2017, unul dintre cele mai longevive evenimente de pe piața media din România, își anunta câștigatorii

Vedete prezente la GALA FEMEIA ANULUI 2017

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete