Decizie de ultimă oră a Guvernului: doar certificatele digitale COVID vor fi recunoscute la ieșirea din țară

De vineri, 13 august, la ieșirea din România, vor fi recunoscute ca documente oficiale COVID doar certificatele digitale, anunță Guvernul României. Ce se va întâmpla cu cei care refuză să obțină un astfel de document?

Guvernul României a anunțat că, începând de vineri, 13 august, singurele documente oficiale care arată vaccinarea antiCOVID, trecerea prin boală sau efectuarea unui test cu rezultat negativ vor fi cele digitale, care conțin un cod QR. Acestea se pot obține de pe adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/. Astfel, dacă până acum puteam prezenta certificatul primit după vaccinare, rezultatul unui test negativ sau dovada trecerii prin boală, de vineri astfel de documente nu vor mai fi recunoscute. Toate vor trebui să fie descărcate de pe linkul de mai sus.

Certificatele digitale vor fi folosite la ieșirea din țară, acolo unde sunt necesare, nu și pentru deplasările interne.

Ce se întâmplă cu cei care nu au certificate digitale?

În decizia Guvernului se precizează faptul că tranzitarea granițelor se poate realiza și fără astfel de certificate, cu o condiție. Să se respecte normele de carantinare impuse de fiecare stat în parte.

Așadar, în lipsa unui astfel de document, putem călători, însă la destinație vom fi obligați să stăm în carantină.

Crește din nou numărul cazurilor de Coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri, 10 august, că numărul cazurilor confirmate pozitiv este în creștere. Miercuri a fost a doua zi consecutivă când au fost înregistrate peste 300 de cazuri noi pe teritoriul României.

În plus, de săptămâna trecută, lista țărilor din zona roșie, în care erau deja prezente Grecia, Malta, Portugalia și Olanda (printre altele), se adaugă și Franța, Islanda și Thailanda. Asta înseamnă că, în aceste țări (lista completă poate fi găsită aici), în lipsa unui certificat digital care să ateste rezultatul negativ al testului, persoanele care călătoresc sunt obligate să stea în carantină.

Citește și: Femeile gravide se vaccinează sau nu?

Foto: Shutterstock

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri