Atenție! A fost văzută și fotografiată vipera cu corn, un șarpe extrem de veninos

Vipera cu corn este un șarpe veninos și a fost văzută și fotografiată de un bărbat în Munții Șureanu, aflați în vestul țării.

Vipera cu corn poate ajunge la dimensiuni de 90 – 95 de centimetri, are o culoare ce variază de la gri la nuanţe maronii, roşcate şi cărămizii la femele. Se cunosc imediat după zig-zag-ul de culoare neagră sau maro pe spate.
Specialiștii spun că: „Este considerată cea mai periculoasă specie de vipere de la noi din ţară, în special din cauza veninului injectat în cantităţi mai mari.”

Viperei îi place să stea la soare pe stânci. Se adăpostește mai ales sub pietre sau în crăpăturile stâncilor.

Bărbatul care a văzut vipera a postat imaginile pe internet iar comentariile oamenilor sunt interesante: “Sper sa nu o fi omorât-o careva.. E femela.. Gestantă”

Printre speciile aflate pe cale de dispariție din România, alături de lup, capra neagra sau râs, se afla și vipera cu corn, care este una dintre cele mai amenințate reptile aflate pe teritoriul țării noastre. Familia din care face parte vipera cu corn se numește Viperidae, din care fac parte șerpii cei mai evoluați.
Veninul viperei cu corn este mortal pentru om.
Atunci când simte că se află în primejdie, vipera cu corn se retrage, însă dacă este o situație fără scăpare, atunci procedează astfel: se face colac și așteaptă ca prădătorul să se apropie, iar când acesta se află la o distanța de 15-20 de centimetri, atacă cu o rapiditate ieșită din comun.
Cel mai cunoscut mit în legătură cu mușcătura de viperă este aspirarea/sugerea cu gura a veninului. Cine face această manevră se poate otravi, practica în sine fiind mult mai periculoasă decât rana în sine.
Atenție, în zonele unde s-au semnalat vipere turiștii trebuie să poarte bocanci înalți, șosete peste glezne,  pantaloni lungi.
  • Dacă vrei să cunoști mai multe despre fauna din România, vezi curiozități despre pisica salbatica, lucruri surprinzatoare despre bursuc sau informații despre vidra.
Foto: Facebook, 123rf
Citeste și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri