De trei ori pe zi sau… de trei ori pe an?

Ti se pare ca faci dragoste prea rar? Sau poate prea des? Nu-ti mai face griji degeaba! Poti afla acum ce inseamna o viata sexuala echilibrata.
Daca la inceputul relatiei voastre faceati dragoste zilnic, iar acum – mult mai rar, inclini sa crezi ca pasiunea voastra a murit si ca relatia incepe sa se destrame. Daca el vrea sa faceti dragoste tot timpul, iti doresti sa-ti mai lase timp sa rasufli.
Si-atunci, cum este mai bine: mai des sau mai rar?

Nu te lua dupa statistici!

Ceea ce spun statisticile – de pilda: "In medie, un cuplu face dragoste de cel putin doua ori pe saptamana" – nu poate fi considerat un termen de comparatie absolut. Acel "in medie" tine cont de mai multi factori: unde traiesti (zona geografica si climaterica), cu cine (care sunt particularitatile partenerului tau) si cum (stil de viata, alimentatie, cat de mult muncesti, stare de stres sau de oboseala).

CORINA R., 33 DE ANI:
"Acum cativa ani, ma distram impreuna cu prietena mea cea mai buna, incercand tot felul de teste psihologice de prin reviste. La un moment dat, a venit randul unuia despre cat de palpitanta iti este viata sexuala. A reiesit ca ea are o viata sexuala foarte intensa, in timp ce eu mai aveam putin si atingeam culmea plictiselii. Eram invidioasa pe ea, desi pana atunci fusesem fericita si satisfacuta pe deplin de relatia intima cu sotul meu. Am inceput sa ma framant, sa fiu mai activa in aceasta privinta, incat bietul meu sot nu mai stia ce scuze sa gaseasca. Asta pana intr-o zi, cand, intr-un moment de slabiciune, prietena mea mi-a marturisit ca nu mai facuse dragoste de vreo doi ani si ca prefera sa inventeze, decat sa-si recunoasca situatia. Abia atunci am inteles ca, din invidie fata de performantele ei, transformasem dragostea fizica intr-o datorie si obosisem pretinzand ca sunt o vampa."

"Normalitate’ – o chestiune relativa

Indiferent de frecventa contactului sexual, viata intima a unui cuplu poate fi perfect normala, in felul ei. Daca pentru un cuplu "normalitate" inseamna a face dragoste de doua ori pe saptamana, pentru un altul inseamna de doua ori pe luna! Si asta nu pentru ca partenerii au vreo problema sexuala, nu se mai iubesc sau nu se mai simt atrasi unul de celalalt. Cat timp cei doi se simt bine in ceea ce priveste frecventa relatiilor lor intime, totul este cat se poate de normal. Important este sa stii de unde incep adevaratele probleme!

"Nu ma mai place?"

Atunci cand viata sexuala a cuplului intra intr-un con de umbra (comparativ cu altii sau cu ceea ce era la inceput), majoritatea femeilor gasesc raspunsul cel mai la indemana, dar si cel mai pripit: "Nu se mai simte atras de mine, probabil ca are pe altcineva". Adevarul este ca barbatul care vrea tot timpul sa faca dragoste e doar un mit. Pentru ca si barbatilor li se intampla sa fie obositi, stresati sau pur si simplu sa nu aiba chef, nu inseamna ca partenerul tau te iubeste mai putin sau ca nu te mai doreste.
Femeile ating varful vietii sexuale ceva mai tarziu decat barbatii, in jurul varstei de 30-35 de ani.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Dragoste & Sex