De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Din localitate se va ieși fără declarație

se deschid terasele și plajele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 28 mai 2020, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Conform declarațiilor președintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate, iar terasele și plajele se vor deschide.

De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Din localitate se va ieși fără declarație

„Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

(…) De la 1 iunie se redeschid terasele. (…) Mesele la 2 metri distanță, maxim 4 persoane la o masă și în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Deplasările în afara localității, de la 1 iunie, vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație.

În ceea ce privește competițiile sportive, se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a declarat președintele, potrivit Digi 24.

COVID-19

Până la momentul redactării acestui material, 5,820,937 de oameni au fost infectați cu virusul COVID-19, răspândit începând din luna decembrie a anului trecut, din China pe toate continentele Globului în afara Antarcticii.

Dintre persoanele infectate, 358,100 au murit. În țara noastră, până la acest moment, au fost confirmate un total de 18,791 de cazuri, iar dintre pacienții testați pozitiv, 12,629 s-au vindecat, iar 1,229 au decedat.

Coronavirusul 2019-nCoV a fost identificat în Wuhan, provincia Hubei, după ce oamenii au dezvoltat pneumonie fără să aibă o cauză clară și pentru care vaccinurile sau tratamentele existente nu au fost eficiente.

Coronavirusul a fost legat în principal de proprietarii de tarabe care lucrau în piața de pește Huanan, care vindeau și animale vii.

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Descoperire istorică. Există anumite afecțiuni care te feresc de coronavirus!

Experiența traumatizantă a unui medic internat preventiv pentru coronavirus: „Nu avem controlul asupra vieții noastre”

Andrea Bocelii: „Experienţa mea cu coronavirus? O tragedie. În familie, am fost cu toţii infectaţi!”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri