Descoperire istorică. Există anumite afecțiuni care te feresc de coronavirus!

un studiu explică de ce bărbații sunt mai vulnerabili în fața coronavirusului

Există anumite afecțiuni care te feresc de coronavirus! Nu te așteptai să citești asta, dar este adevărat. Cercetătorii au descoperit că există persoane care sunt ferite de temutul virus.

Contrar celor susținute la început, se pare că pacienții cu afecțiuni din sfera alergologiei sunt păziți de temutul virus. Vestea este susținută public de Societatea Mondială de Alergologie, iar explicația este una simplă.

Se pare că SARS-CoV-2 se fixează mai greu în organismul celor care sunt diagnosticați cu astm alergic sau cu diverse alte alergii. Receptorul uman ACE2, cel de care se lipește practic coronavirusul, este incomplet în cazul alergicilor.

Descoperire istorică. Există anumite afecțiuni care te feresc de coronavirus!

E o reacţie inversă între predispoziția la alergii şi expresia acestui receptor, cumva invers proporţional, şi atunci nu mai are virusul de ce să se lipească.

Pacienţii cu alergii sunt mai rar afectaţi de acest virus, deşi în mod normal sunt afectaţi frecvent de alte virusuri respiratorii', a explicat Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog.

Receptorii ACE-2 se află în mucoasa oculară, în nas şi în mucoasa orală, dar şi în alte 13 ţesuturi umane, printre care vasele de sânge, plămâni ori inima. SARS-CoV-2 se lipeşte de acești receptori şi ajunge în plămâni.

Un sistem imunitar puternic poate învinge reproducerea virusului. „Să presupunem că virusul a infectat câteva celule din tractul respirator.

Atâta vreme cât răspunsul imunitar e rapid, infecţia nu se va grefa pe mai multe celule, pe care să le contamineze, pentru că asta e problema, dacă sistemul imunitar reuşeşte să limiteze migrarea, infecţia e limitată', Carmen Chifiriuc, prof. dr. la Facultate de Biologie, citată de Unica.ro.

O veste bună, cumva, dacă ne gândim că suntem în sezonul în care alergiile își fac de cap. În România sunt înregistrate aproape 3 milioane de persoane alergice.

Revenind la temutul coronavirus, să ne aminim care sunt principalele simptome:

Coronavirus. Cele mai frecvente simptome:
febră
tuse seacă
oboseală

Coronavirus. Simptome mai puțin frecvente:
dureri de cap și dureri musculare
durere în gât
diaree
conjunctivită
dureri de cap
pierderea gustului sau a mirosului
o iritație la nivelul pielii sau o decolorare a degetelor de la mâini sau de la picioare

Coronavirus. Simptome grave:
dificultăți de respirație sau dispnee
durere sau presiune toracică
incapacitatea de a vorbi sau de a se mișca

Credit foto: Revista Avantaje

Știrile bune ale zilei: la toamnă, mai puțini copii într-o clasă, plus altele…

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro