De ce nu este indicat să începi o dietă lunea?

De ce nu este indicat să începi o dietă lunea

Începutul de an, de lună sau ziua de luni sunt momentele în care majoritatea oamenilor își propun să facă schimbări radicale, lucru care nu este tocmai recomandat de către specialiști.

“De luni intru la dietă” este propoziția pe care ai auzit-o de foarte multe ori sau pe care poate chiar și tu ai spus-o într-o anumită perioadă. Chiar dacă oamenii au tendința de a aștepta ziua de luni sau începutul de lună sau de an pentru a-și schimba stilul de viață, acest lucru se dovedește a fi o greșeală. Cercetătorii au descoperit că acest principiu nu numai că nu ne ajută să slăbim, ci din contră, poate duce la acumularea unui număr și mai mare de kilograme.

De ce nu este indicat să începi o dietă lunea?

Când decid să înceapă un regim de luni, foarte mulți oameni tind să consume mult mai multă mâncare nesănătoasă în timpul weekendului. Astfel, ziua de luni devine una restricitvă, diferența între regimul din timpul weekendului și cel de la început de săptămână fiind una mult prea mare, potrivit mirror.co.uk. Acest lucru are efecte negative la nivel psihologic. Tot mai multe persoane așteaptă weekendul pentru a se bucura de preparatele preferate, iar eforturile din timpul săptămânii ajung să fie în zadar.

Specialiștii în nutriție recomandă adoptarea unui regim de viață sănătos, care să poată fi urmat pe o perioadă lungă de timp. Plecând la drum cu ideea că weekendul este momentul în care ne permitem orice, iar în timpul săptămânii trebuie să avem grijă la alimentație, nu vom face altceva decât să creștem numărul de calorii consumate și să ne dăm peste cap întreg metabolismul.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ai bubițe roșii pe brațe? Uite cum poți scăpa de ele

Leacul natural care te ajută să adormi doar în câteva minute! Amesteci trei ingrediente simple și gata

Ce riști dacă iei antibiotice atunci când ești însărcinată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse