Cerșetoria, un job care aduce venituri spectaculoase

Cerșetoria aduce venituri spectaculoase

Cerșetoria aduce venituri spectaculoase

Chiar dacă poate părea ciudat, cerșetoria a devenit un job care aduce venituri spectaculoase pentru cei care o practică.

Cerșetoria este poate unul dintre cele mai simple joburi, aceasta implicând doar cunoașterea câtorva tehnici prin care să fie stârnită mila celor din jur. Dacă unele persoane se află în situații disperate și apelează la ajutorul oamenilor pentru a supraviețui, altele sunt doar buni actori, care interpretează niște roluri.

În spatele cerșetorilor care se află la colț de stradă se ascund adevărate rețele care îi plasează strategic pe acești oameni, în scopul obținerii unor venituri substanțiale. Acest fenomen nu există doar în România, ci s-a extins și la nivelul altor țări.

Ce roluri joacă cerșetorii?

Cerșetorii apelează la situațiile dramatice pentru a stârni compasiunea oamenilor. Astfel, invocă de multe ori afecțiuni medicale foarte grave și îi determină pe cei naivi să le ofere diferite sume de bani. Mai mult, cei care se află în spatele acestei afaceri mizează foarte mult pe bătrâni și copii și asta pentru că aceste categorii de persoane reușesc să îi sensibilizeze pe cei din jur. Persoanele care sunt racolate și obligate să cerșească împart sumele de bani obținute cu cei care îi plasează în diferite locuri. În cazul celor care sunt pe cont propriu, banii se duc în cele mai multe cazuri pe alcool, tutun sau substanțe interzise.

Nenumăratele anchete dezvoltate în jurul acestei probleme au scos la iveală faptul că sumele de bani pe care le pot câștiga cerșetorii nu sunt deloc de neglijat. Astfel, aceștia pot ajunge chiar și la 2000 de lei pe zi, potrivit gandul.info. Sumele de bani sunt spectaculoase, unele valori fiind atinse cu greu de persoanele care au un job stabil.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Vedetele susţin campania de prevenire a cerşetoriei

Irina Mohora: „Hrănim oamenii străzii zilnic, nu doar de Paşi şi Crăciun

Din învăţăturile părintelui Arsenie Papacioc despre iubirea de semeni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse