De ce este iubirea vitală pentru societate

Departe să fie un lucru abstract, iubirea, ca mod de viaţă, reprezintă unica cale prin care putem dezvolta o relaţie echilibrată cu partenerul, cu semenii, dar şi cu mediul înconjurător.

De aceea, ne-am propus să îţi vorbim despre iubire ca act de curaj, responsabilitate şi energie creatoare.

Pentru că toate acţiunile noastre atrag după sine o serie de consecinţe, pe termen lung, te invităm să răspunzi la câteva întrebări:

Ai respect pentru mediu?

În primul rând, iubirea înseamnă să protejezi mediul înconjurător, pentru ca alte generaţii, după ce tu nu vei mai exista fizic pe acest pământ, să se bucure de apă potabilă, de fauna şi vegetaţia unei anumite zone, de aer curat.

Oamenii care trăiesc responsabil înseamnă că au iubire faţă de tot ceea ce există în jurul lor şi bine fac.

În menţinerea biosferei, este vital să ţinem cont de orice formă de viaţă, pentru că fiecare animal, plantă, insectă contribuie la acest echilibru.

Relaţiile dintre organismele vii şi factorii de mediu se realizează prin schimbul reciproc de materie şi energie. De aceea, este vital să ne educăm copiii să dezvolte dragoste şi compasiune faţă de animale şi mediul înconjurător.

De fiecare dată, când aruncăm peturi şi mucuri de ţigară într-o pădure, când tăiem un brad pentru sărbători, când rupem o floare, sau când strivim o insectă pe stradă, să ne gândim că viitorul copiilor noştri o să fie mai pustiu.

Deja, la nivel global, clima s-a modificat foarte mult, iar noi suportăm consecinţele: tsunami, tornade, catastrofe naturale, specii pe cale de dispariţie,etc.

Te iubeşti cu adevărat?

Studiile au arătat că oamenii altruişti sunt mult mai fericiţi decât egoiştii, pentru că ştiu să ofere, fără să aştepte foarte multe de la cei din jurul lor.

De altfel, celebrul sociolog Emile Durkheim explica în tratatul său despre sinucidere ,,Le suicide,, bazat pe numeroase studii, de ce egoismul este un factor distructiv.

Potrivit sociologului, care a studiat frecvenţa sinuciderilor către sfârşitul secolului al-XIX-lea, indivizii, orientaţi excesiv spre propria persoană, au o înclinaţie mai mare spre sinucidere.

,,Rata sinuciderilor este mai mare la celibatari decât la persoanele căsătorite, în timp de pace decât în perioadele de război, în etapele de prosperitate sau boom economic, decât în cele de stabilitate economică,, a susţinut Durkheim.

Trăieşti la modul superficial?

Revistele glossy oferă mereu sfaturi, trucuri şi ponturi în materie de sex, pentru a avea o viaţă împlinită, dar oare nu uită un lucru esenţial?

Atunci când doi oameni se întâlnesc pentru a face sex, fără să se cunoască, uită să se iubească şi să se respecte cu adevărat. Studiile au indicat că, pe termen lung, relaţiile de dragul distracţiei produc un dezechilibru de ordin emoţional.

De asemenea, sexul neprotejat cu persoane necunoscute poate să conducă la boli venerice grave, la o sarcină nedorită şi chiar la avort. Toate acestea se vor aduna ca un bagaj, tot mai greu de dus, de spatele firav şi neantrenat al tinerilor aflaţi în căutarea fericirii.

Mai mult decât atât, un om care alege să trăiască responsabil, care îşi vede partenerul mai mult decât ca pe un obiect sexual, contribuie la sănătatea mintală, fizică şi spirituală a societăţii, pe termen lung.

Căsătorie versus celibat! Tu ce alegi?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Psihologie