De ce este esențial să mănânci imediat după antrenamentul fizic?

mâncat după antrenamentul fizic

De cele mai multe ori, persoanele care își doresc să slăbească și urmează un antrenament fizic intens fac o greșeală foarte mare și care poate anula tot eforul pe care îl depun. 

Imediat după ce merg la sală, unele persoane refuză să mai mănânce sau amână foarte mult acest moment, lucru care afectează organismul. După un antrenament obositor, corpul are nevoie de hrană pentru a se reface, iar atunci când aceasta nu îi este oferită pot să apară o mulțime de probleme.

De ce este esențial să mănânci imediat după antenamentul fizic?

Specialiștii care promovează un stil de viață sănătos sunt de părere că este esențial ca după antrenamentul fizic să fie servită masa și asta din mai multe motive. Uite ce se întâmplă în corpul tău dacă nu servești masa după antrenamentul fizic.

1. Te poți îmbolnăvi

După un program de exerciții fizice, corpul tău are nevoie de resursele necesare pentru a-și recăpăta forțele. Astfel, dacă nu îi oferi o cantitate suficientă de mâncare, există riscul să te confrunți cu dureri musculare puternice și o stare de oboseală cronică, care pot genera o mulțime de alte afecțiuni grave.

2. Corpul tău nu va primi proteinele de care are nevoie

Chiar dacă îți dorești să slăbești, trebuie să știi că organismul tău are nevoie de un necesar de proteine pentru a arde un număr cât mai mare de calorii, potrivit bustle.com. După ce ai terminat antrenamentul, consumă cât mai repede un preparat care să aibă la bază o sursă de proteine, asta pentru a le permite mușchilor să se refacă. Atunci când nu mănânci după ce vii de la sală, oprești procesul de sinteză a proteinelor, ceea ce te va împiedica să slăbești. În plus, riști să te accidentezi puternic, corpul tău fiind foarte sensibil.

3. Te vei deshidrata

În timpul antrenamentului fizic pierzi o cantitate mare de apă din organism, prin transpirație, și există riscul să te deshidratezi. Din acest motiv este foarte important să bei apă imediat după ce termini exercițiile și să consumi fructe sau legume care să aibă apă în componența lor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

A slăbit 54 de kilograme, fără să renunțe definitiv la dulciuri. Care este secretul acestei femei?

Dieta de post. Slăbești 5 kilograme în 10 zile și îți cureți tot organismul

Dieta ta nu mai dă rezultate, ține cont de acest truc și vei scăpa rapid de kilogramele în plus

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse