(P) De ce este important să ai în vedere verificarea suspensiei mașinii?

Ori de câte ori auzi un zgomot sau atunci când observi o manevrabilitate mai greoaie în timpul conducerii autovehiculului este bine să verifici sistemul de suspensie al mașinii și implicit fiecare amortizor. De asemenea, la o distanță parcursă de 100.000 kilometri este indicat să identifici dacă se impune sau nu schimbarea anumitor componente.

Și cum achiziționarea pieselor presupune mult timp, fiind nevoie de sfatul unor specialiști, ai putea apela la serviciile unui depozit de piese auto online, de unde să poți beneficia de garanția calității produselor.

De ce este important un amortizor?

În timpul mersului cu mașina vei fi ferit de șocuri ori de câte ori încerci să depășești anumite obstacole sau atunci când conduci pe un drum pietruit sau cu anumite gropi. Cu siguranță, atât un amortizor bun, cât și restul pieselor componente ale sistemului de suspensie, cum ar fi flanșă amortizor sau protecție amortizor vor face ca contactul roților cu carosabilul să fie mai bun. Dacă un amortizor este uzat atunci mai mult ca sigur vor fi afectate atât sistemul de frânare, cât și direcția mașinii. Ca atare, pentru buna funcționare a mașinii este nevoie să urmărim atent și să schimbăm acele piese componente ale sistemului de suspensie, aflându-te astfel în condiții de mai bună siguranță atunci când ești la volan.

De asemenea, este bine de știut că în caz de uzură a amortizoarelor sau a altor componente curbele vor fi mai greu de luat, iar mașina va fi expusă riscului de răsturnare.

Cum funcționează un amortizor?

Pentru buna sa funcționare un rol important îl are uleiul din amortizor. Ca atare, în timpul mersului pe carosabil, pistonul din amortizor va determina eliminarea uleiului printr-o valvă. Discurile de fier, dar și arcurile, alte componente ale sistemului de suspensie, determină modalitatea de mișcare a valvei în funcție de tipul de carosabil pe care merge mașina. Dacă există mai multe dâmburi sau gropi atunci prin suspensia mașinii se determină o compresie mai bună.

Uleiul din amortizor este sigilat în interiorul acestei piese, oferind bună protecție pentru particule de praf. Rareori se poate întâmpla ca uleiul să se separe de aer, acest lucru fiind cunoscut sub numele de spumare. Pentru a nu se întâmpla acest lucru, anumiți producători introduc gaz cu nitrogen în tub.

Cum identifici uzura din amortizoare?

De obicei, este indicat să verifici și să schimbi o mare parte din piesele componente ale sistemului de suspensie atunci când mașina deja a parcurs un număr mare de kilometri – circa 100.000. Ori de câte ori circuli pe drumuri dificil de parcurs, off road, cu curbe strânse trebuie să te gândești că acest lucru ar putea afecta fiecare amortizor al mașinii.

Există anumite lucruri de care să ții cont pentru înlocuirea unui amortizor. Pe de o parte numărul de kilometri – se recomandă înlocuirea sistemului de suspensie la un număr de 100.000 de kilometri efectuați de mașină. Pe de altă parte, în timpul mersului cu mașina vei observa o manevrabilitate grea și sărituri mai puternice atunci când trece peste denivelări.

Chiar și o simplă depășire a unui autovehicul de dimensiuni mai mari s-ar putea să îți dea senzația că aproape ieși de pe carosabil, nemaiavând nicio capacitate de control asupra acesteia, fapt ce va determina probleme în timpul șofatului.

Micșorarea distanței de frânare, dar și o aplecare pe o parte în timpul reducerii vitezei trebuiesc să îți dea de gândit.

În concluzie, verificarea sistemului de suspensie, a fiecărui amortizor al mașinii pot reuși să crească durata de viață a mașinii și de asemenea pot contribui ca tu să te deplasezi în condiții de siguranță și de mult confort.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Diverse