De ce atragem lângă noi oameni „deranjanţi”?

Se întâmplă ca de multe ori să atragem lângă noi persoane de care nu avem nevoie, persoane care ne fac rău și care ne încurcă foarte mult existența. Chiar dacă nu ne dorim acest lucru, psihologii sunt de părere că există un motiv pentru care atragem astfel de oameni în jurul nostru.

De ce atragem lângă noi  oameni „deranjanţi'?

Psihologul Laura Maria Cojocaru este de părere că oamenii au tendința de a adopta un comportament permisiv, tind să fie politicoși, tocmai din dorința de a fi acceptați în societate. Astfel, pricipalul motiv pentru care atragem în jurul nostru oameni „deranjanţi' este amabilitatea.

Dorind să nu îi îndepărtăm pe cei din jurul nostru, ajungem să acceptăm persoane care ne fac rău și care ajung să ne deranjeze. În plus, Laura Maria Cojocaru este de părere că toate aceste trăsături negative și deranjante pe care le vedem în ceilalți,  există și în noi, doar că nu ajungem să conștientizăm acest lucru.

Atunci când există lucruri care ne deranjează la alții, de fapt, aceste lucruri fac parte din categoria slăbiciunilor noastre. Psihologii sunt de părere că ajungem să percepem anumite trăsături la cei din jur, trăsături pe care nu le putem recunoaște la noi înșine.  Astfel, în momentul în care avem în preajma noastră oameni „deranjanţi', cel mai bine ar fi să facem o analiză asupra propriei persoane și vedem dacă nu cumva ceea ce vedem rău în ceilalți de deranjează la noi și cum am putea să schimbăm acest lucru.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cât ar trebui să dormim ca să fim fericiți?

Vrei să îți limpezești mintea? Fă acest lucru și vei obține cele mai bune rezultate

4 strategii deștepte care te vor ajuta să-ți organizezi mai bine timpul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse