Cutremur cu magnitudinea 3,9 grade pe scara Richter. În ce zonă s-a produs seismul?

Cutremur cu magnitudinea 3,9 grade pe scara Richter

Un nou cutremur a fost înregistrat în această dimineață, la doar câteva ore de la producerea unui alt seism în zona Vrancea. Cutremurul din această dimineață a avut o magnitudine de 3,9 grade pe scara Richter.

Cutremur cu magnitudinea 3,9 grade pe scara Richter

Seismul cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs de această dată în Marea Neagră. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul a fost înregistrat joi, la ora 03:45. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 27 de kilometri, potrivit mediafax.ro.

Anunțul cutremurului produs în această dimineață vine după ce miercuri seară,  un alt cutremur a fost înregistrat. De această dată, acesta a fost înregistrat în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 145 de kilometri. Cutremurul s-a produs la ora 20:15 și dacă inițial Institutulul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că acesta a avut o magnitudine de 5 grade pe scara Richter, autoritățile au revizuit intensitatea acestuia, anunțând o altă valoare, 4,5 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în în apropierea oraşelor Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Nehoiu, Sfîntu Gheorghe.

Astfel, într-un interval de doar câteva ore, în România s-au produs două cutremure cu o magnitudine destul de ridicată.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

În 2018 va veni marele cutremur? Un specialist ne avertizează: „Urmează luni grele, în care pericolul va fi mai mare'

Vești bune pentru turiștii care merg pe litoral sau la munte de 1 Mai. Ce se întâmplă cu trenurile care circulă către aceste destinații?

Record în această primăvară! A fost cea mai caldă zi de aprilie din istorie. Ce au anunțat meteorologii pentru perioada următoare

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Stiri