Record în această primăvară! A fost cea mai caldă zi de aprilie din istorie. Ce au anunțat meteorologii pentru perioada următoare

Record în această primăvară! A fost cea mai caldă zi de aprilie din istorie. Ce au anunțat meteorologii pentru perioada următoare

Pe 22 aprilie s-a înregistrat cea mai caldă zi de aprilie din istorie, și anume 30 de grade Celsius măsurate la umbră la Calafat. De asemenea, și în București termometrele s-au apropiat de 29 de grade Celsius. Nici astăzi nu va mai răcoare, pentru că meteorologii au anunțat că vor fi 30 de grade în Capitală.

În aceste zile, temperaturile au fost mai mari cu 10 grade, față de cele care ar fi normale pentru această perioadă. Aceste lucru este un mare semnal de alarmă care ne aduce aminte că încălzirea globală este un fenomen cât se poate de real, iar acest lucru ne poate duce încet, dar sigur, către o catastrofă ecologică.

Record în această primăvară! A fost cea mai caldă zi de aprilie din istorie

Oltenia a început să simtă dogoarea verii încă de pe 22 aprilie. La Craiova au fost 28 de grade Celsius la umbră, iar căldura arzătoare a golit oraşul.

Meteorologii spun că episodul fierbinte va mai continua și poate atrage alte fenomene extreme.

„Temperaturile ridicate în zilele următoare ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă averse, descărcări electrice, izolat posibil şi căderi de grindină', a explicat meteorolog ANM Oana Păduraru, pentru digi24.ro.

La malul mării, pe nisip temperatura a ajuns lejer la 30 de grade Celsius. Meteorologii au anunțat că în minivacanța de 1 mai, pe litoral vremea va fi tot caldă, dar pot fi ploi scurte.

„Vor fi temperaturi ridicate în continuare în majoritatea zilelor şi în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari valori, care vor merge până în jurul a 30 de grade Celsius, le aşteptăm în Oltenia şi Muntenia marţi după-amiaza, cel mai posibil joi şi vineri. Ziua de marţi, cu excepţia Olteniei şi a Munteniei, va aduce înnorări destul de accentuate, averse, tunete, fulgere, posibil grindină şi cantităţi de apă însemnate în majoritatea zonelor. Nu excludem astfel de fenomene nici pentru sudul ţării, însă pe spaţii mai restrânse, şi care vor apărea doar în orele serii', a precizat pentru Agerpres Teodora Cumpănaşu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Când va începe distribuirea voucherelor de vacanţă și care este valoarea acestora?

Bunicul lui Codin Maticiuc a murit. Actorul a scris un mesaj emoționant pentru el: „Îmi pare rău ca n-am apucat să-ți spun, bunicule…'

Cum va fi vremea de 1 mai? Meteorologii au anunțat ce temperaturi vor fi pe litoralul românesc

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri