Curiozități de-a dreptul fascinante: te crucești, nu alta!

curiozitati de-a dreptul fascinante

Există lucruri care ne uimesc cu adevărat, așa cum există curiozități de-a dreptul fascinante. Secretele vieții pe pământ sunt și astăzi, după mii de ani, subiect de mare interes și dezbateri. Cum și de ce, cum a fost posibil, de ce suntem diferiți și de ce nu credem în același Dumnezeu?

… ginecologii de sex masculin din Bahrain au voie să examineze organele genitale ale femeilor doar indirect, cu ajutorul unei oglinzi? Fiecare ginecolog are oglinda proprie, echivalentul stetoscopului folosit în principal de medicii internişti.

… femeile pot spune cu uşurinţă, în medie, 6000-8000 de cuvinte pe zi? Pe lângă acestea, mai folosesc 2000-3000 de sunete pentru a comunica, 8000-10000 de gesturi, expresii faciale, mişcări din cap sau alte elemente de limbaj corporal. Acest lucru înseamnă că femeile pot folosi peste 20.000 de unităţi de comunicare' în transmiterea diverselor mesaje. Bărbaţii rostesc în schimb numai 2000-4000 de cuvinte pe zi şi 1000-2000 de sunete acompaniate de un număr de doar 2000-3000 de elemente de limbaj corporal. Deci 7000 de unităţi de comunicare – circa o treime din ceea ce poate face o femeie.

… greutatea medie a creierului unui bărbat este de 1,4 kg, iar al unei femei este de 1,26 kg?

… suprafaţa internă a plămânilor este de 75-100 metri pătraţi (cam cât un apartament cu trei camere), formată din 3.000.000 de alveole pulmonare, fiecare cu un diametru de 0,33 mm?

… pisicile văd bicolor? La origine, pisica vâna în zori sau seara, fapt care a dus la dezvoltarea simţurilor sale şi la o percepţie a universului diferită de a oamenilor, care la un moment dat i-au atribuit chiar puteri supranaturale. Auzul pisicii este foarte sensibil la frecvenţele înalte, mergând până la 30 000 Hz, în timp ce urechea umană este limitată la 20 000 Hz. Deşi câmpul vizual al pisicii este, ca şi auzul, mult mai larg decât cel uman, contrar unei credinţe răspândite, pisica este incapabilă de a vedea în întuneric deplin. Totuşi, are o vedere nocturnă excelentă. Cu toate acestea, pisicile văd doar două culori: albastru şi verde. Simţul mirosului la pisică este de patruzeci de ori mai dezvoltat decât al omului. De asemenea bine dezvoltat, simţul tactil permite pisicii să-şi utilizeze mustăţile pentru a evita obstacolele în întuneric total, prin detecţia variaţiilor de presiune a aerului. Prezenţa unui organ vestibular, şi el deosebit de dezvoltat, îi conferă pisicii simţul remarcabil al echilibrului, astfel explicându-se capacitatea ei de a se răsuci rapid în aer și a cădea întotdeauna în picioare.

Descoperă cele mai interesante curiozitati despre lumea in care traim

Foto: Shutterstock

Citește și:

Roagă-te și tu la începutul fiecărui lucru…

Cea mai puternică rugăciune pentru cei bolnavi și suferinzi

Ilustrații care arată adevărul despre lumea în care trăim

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse