Cum tratezi rapid intoxicația cu monoxid de carbon

Monoxidul de carbon este foarte periculos, pentru că nu are miros și nu îți dai seama când îl respiri decât… poate prea târziu. Iată ce trebuie făcut rapid în cazul unei intoxicații cu monoxid de carbon:

intoxicatie

 foto intoxicatie Shutterstock

1. Cât mai repede la aer curat

Trebuie să ajungi sau să ajuți persoana intoxicată cu monoxid de carbon la aer curat cât mai repede. Îndepărtați-vă de sursa de monoxid de carbon.

Dacă dai peste o persoană intoxicată cu monoxid de carbon și care a leșinat, înainte s-o ridici de jos, verifică dacă nu cumva are răni grave, ce ar interzice mutatul acesteia fără o targă sau fără ajutorul specialiștilor.

Oprește sursa de monoxid de carbon dacă poți, însă cu multă atenție: dacă nu vrei să devii și tu victima intoxicației, trebuie să fii mereu în siguranță.

2. Alertează autoritățile

Sună imediat la autorități și cheamă o ambulanță. De asemenea, pot veni și pompierii pentru a neutraliza sursa de monoxid de carbon.

3. Acordă primul ajutor

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că victima încă respiră, punându-ți urechea la nasul și gura lor, uitându-te spre piept. Dacă nu respiră, acordă-i primul ajutor doar dacă știi cum să faci acest lucru în mod corect!

Rămâi la telefon cu un specialist, care să te îndrume ce să faci mai departe, dacă știi să acorzi primul ajutor. Informează paramedicii de pe ambulanță despre toate procedurile pe care le-ai aplicat în salvarea victimei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate