Obiecte pe care le folosim în fiecare zi fără să le curățăm vreodată

Curățenia în casă este un lucru important de făcut. Dar, chiar dacă încerci să păstrezi mediul înconjurător în condiții perfecte, există unele obiecte la care mulți dintre noi nu ne gândim întotdeauna. Iar problema este că și acestea ar trebui să fie curate dacă vrei să previi ca bacteriile să îți afecteze sănătatea.

Obiecte pe care ar trebui să le curățăm

Pungile reutilizabile. Aceste pungi sunt excelente atunci când vine vorba de cumpărături într-un mod ecologic. Cu toate acestea, studiile au arătat că oamenii le spală foarte rar. Deoarece sunt adesea folosite pentru a transporta alimente, în ele se pot găsi reziduuri. Bacteriile se pot reproduce și pot adera la fiecare produs nou pe care îl introduci înăuntru, dacă acesta este cazul.

Pentru a le păstra în condiții optime, este mai bine să folosești câte o pungă pentru fiecare tip de produs și să le speli pe toate în mod regulat cu apă și săpun sau cu detergent. Le poți pune în mașina de spălat în interiorul unei pungi de protecție sau pur și simplu le poți freca cu mâinile sub un robinet cu apă curentă. Încearcă să scuturi din când în când gunoiul din interior și folosește pungi de unică folosință pentru carne.

Strecurătoare. Acestea sunt alte ustensile pe care oamenii le spală adesea cu neglijență, dar pentru că au găuri mici au necesitat un alt tip de îngrijire.

Potrivit Bright Side, cel mai bun mod de a le curăța este să le înmoi într-un recipient cu apă curată și puțin detergent timp de aproximativ 15 minute, astfel încât reziduurile să iasă cu adevărat afară. Apoi, se pun sub jetul de apă curentă și se freacă cu o perie de perii. Dacă nu ai una, o periuță de dinți veche, pre-sterilizată, poate fi foarte utilă.

Mixere cu scufundare parțială sau totală. Chiar nu ai idee câte lucruri ciudate se pot acumula în spatele lamelor blenderului tău de imersie. Cel mai bun mod de a îndepărta resturile de mâncare de acolo este să îți faci blenderul să funcționeze în interiorul unui bol care conține apă caldă și săpun sau un strop de detergent de vase. Funcționează de minune.

Partea de sus a dulapurilor și a frigiderului. Atunci când curăță bucătăria, oamenii curăță adesea dulapurile superficial. Și, deși este un lucru bun să le cureți în interior, este important să nu neglijezi murdăria care se poate acumula pe ele. În caz contrar, praful și bacteriile pot cădea direct pe alimente.

De aceea, cel mai bine este să îți faci timp în programul tău încărcat pentru a curăța partea de sus a frigiderului și a cămării. Ștergerea lor cu o cârpă umedă sau cu puțină apă și detergent sau degresant poate fi extrem de eficientă. Nu uita că particulele de grăsime au tendința de a se lipi de aceste zone și de a le face și mai murdare decât era de așteptat.

Mătura. Poate părea ciudat, dar, cumva, oamenii uită adesea să curețe lucrurile pe care le folosesc. Este exact ceea ce se întâmplă cu măturile. O mulțime de lucruri neigienice rămân prinse între peri de mătură. Vorbim de gunoaie, păr, praf etc.

O modalitate foarte bună de a păstra mătura curată este să îndepărtezi cu mâna murdăria care iese în afară. Pentru a face acest lucru, poți purta mănuși sau îți poți înfășura mâna într-o pungă de plastic de unică folosință. Iar din când în când, înmoaie peria într-un bol cu apă caldă cu săpun, clătește-o și las-o să se usuce.

La fel ca și măturile, mopurile sunt unul dintre cele mai neglijate instrumente de curățenie, probabil pentru că oamenii au tendința de a presupune că, prin scufundarea constantă a unui mop într-o găleată cu apă, îl curăță. De fapt, este expusă în mod constant la umiditate, ceea ce îl face locul perfect pentru ca bacteriile să se reproducă. Apoi, le răspândești cu plăcere prin toată casa crezând că de fapt o cureți.

Un bun truc pentru a curăța mopul este să îl speli cu apă bine curată și săpun după utilizare. Poți adăuga chiar și un strop de înălbitor sau un pic de orice detergent la alegere. Un alt lucru foarte important este să o lași să se usuce corespunzător. Cu acești doi pași simpli, mopul tău chiar îți va curăța casa și nu va mirosi sau arăta rău.

Coșul de gunoi. Indiferent de tipul de deșeuri pe care le arunci acolo, coșul de gunoi este un teren propice pentru infecții la domiciliu. Acest lucru este valabil mai ales atunci când se află în baie și în bucătărie. Schimbarea sacilor de gunoi nu este suficientă pentru a ține murdăria la distanță.

Cel mai bun mod de a curăța acest obiect este să îl spălați din când în când cu apă, săpun și un produs dezinfectant la alegere. În acest fel vei scăpa de mirosurile urâte, dar și de bacteriile și chiar de bolile care ar putea fi adăpostite acolo. Nu uita să te speli bine pe mâini după ce ai terminat această sarcină.

Burete pentru spălarea vaselor. Oricât de ciudat ar părea, acești bureți sunt, de obicei, una dintre principalele surse de bacterii în casă, datorită contactului lor constant cu alimentele și apa. Ideal ar fi să îi înlocuiești în mod regulat cu unii noi, dar pe durata lor de viață este important să îi speli cu săpun sau cu un produs dezinfectant imediat ce ai terminat de folosit. Astfel, data viitoare când vei spăla vasele, acestea nu vor lăsa urme de murdărie și bacterii.

Suporturi pentru cuțite. Este un pic evident, dar acele mici adâncituri concepute pentru a ține ustensilele noastre ascuțite sunt suficient de mari pentru ca o mulțime de praf și resturi să se depoziteze acolo. De aceea, este important să cureți corect obiectul din când în când. Pentru a face acest lucru, trebuie să îl golești, să îl scuturi, să îl speli manual cu apă și detergent de vase și, în final, să îl lași să se usuce perfect. În acest fel, nu vom adăuga murdărie în mâncare atunci când o tăiem.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse