Cum scoți guma de mestecat de pe diverse obiecte și din păr

femeie cu guma de mestecat

Cu siguranță, ni s-a întâmplat tuturor acel accident extrem de neplăcut, și anume lipirea unei gume de mestecat aruncate întâmplător de haine sau de tălpile pantofilor. Dar despre lipirea gumei în păr, gluma preferată a celor mici, ce părere ai?

Cum scoți guma de mestecat de pe haine și din păr

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva metode de scoatere a gumei de mestecat de pe țesături, de pe diverse suprafețe și chiar din păr. Și vestea bună este că nu va trebui să tai șuvița de păr de care s-a lipit guma. Elementul-cheie în această operațiune este gheața. Află, așadar, cum scoți guma de mestecat de pe țesături și din păr cu ajutorul trucurilor pe care ți le vom deconspira în cele ce urmează.

Cum scoți guma de mestecat de pe hainele din piele

Pentru a scoate guma de mestecat de pe piele, aplică pe zona pe care este lipită guma un săculeț în care introdu câteva cuburi de gheață. Lasă-l câteva minute pe guma lipită, apoi, după ce aceasta s-a întărit, îndepărteaz-o ușor, pe bucăți, cu ajutorul unei spatule de lemn.

Șterge bine urma rămasă cu un tampon demachiant îmbibat în oțet alb. Lasă să se usuce, apoi lustruiește-o zona de pe care ai îndepărtat guma cu ceară de aceeași culoare cu haina.

Cum scoți guma de mestecat de pe țesături

Înainte de a te apuca să scoți guma de pe o haină, consultă eticheta pentru a afla cu ce fel de material ai de-a face.

–        Dacă este o haină sintetică, aplică pe ea, așa cum am descris și în cazul pielii, un săculeț plin cu gheață. După ce guma s-a întărit, îndepărteaz-o cu o spatulă de lemn, apoi freacă pata rămasă cu un tampon demachiant îmbibat în apă în care ai stors zeama de la o lămâie. Dacă pata rezistă, repetă operațiunea încă o dată.

–        Guma de mestecat de pe hainele de bumbac se îndepărtează astfel: aplică gheață pe gumă, răzuiește-o cu un cuțit după ce s-a întărit, apoi șterge pata cu alcool, dacă materialul este colorat, sau cu înălbitor, dacă materialul este alb.

–        Dacă ți s-a lipit gumă de mestecat pe blugi, pune gheață pe ea, apoi îndepărteaz-o cu ajutorul unei linguri. Șterge urma rămasă cu alcool de 90 de grade sau cu oțet.

–        În cazul hainelor de mătase, după ce aplici gheață, șterge pata rămasă cu o soluție obținută din apă și alcool de 90 de grade. Apoi clătește cu apă curată.

–        Guma lipită de hainele de lână se îndepărtează astfel: aplică pe ea un săculeț cu gheață, freacă pata rămasă cu o cârpă de bumbac înmuiată în alcool diluat, apoi cu o altă cârpă îmbibată în apă curată.

–        De pe blana naturală, poți îndepărta foarte ușor guma înghețând-o, eliminând-o cu ajutorul spatulei de lemn sau al lingurii, apoi frecând pata rămasă cu o cârpă înmuiată într-o soluție obținută din apă și alcool. În cazul blănii sintetice, folosește oțet fierbinte în locul alcoolului diluat.

Cum scoți guma de mestecat de pe tălpile pantofilor

Tuturor ni s-a întâmplat să călcăm în gumă, iar senzația că asfaltul te trage înapoi e de neuitat. Dar cum scapi de guma lipită pe talpă? Evident, o supui aceluiași proces de întărire cu ajutorul gheții, apoi o îndepărtezi cu cuțitul. Urma rămasă o elimini cu un burete de sârmă înmuiat în acetonă.

Cum scoți guma de mestecat de pe diverse suprafețe

Iată cum scoți guma de mestecat de pe următoarele suprafețe:

–          Pentru a scăpa de guma lipită pe mobilierul din lemn lăcuit sau pictat, aplică pe ea gheață, apoi dezlipește-o cu ajutorul unei linguri. Șterge urma rămasă cu o cârpă îmbibată în spirt alb. Dacă pata este rezistentă, continuă s-o cureți ușor cu așa-numita vată de oțel', produs pe care-l găsești în magazinele care comercializează material de construcții.

–          Guma de mestecat lipită pe mochetă se scoate cu… unghia, asta după ce, evident, s-a întărit prin aplicarea gheții. Urma rămasă se șterge cu o cârpă înmuiată în alcool sau cu acetonă.

–          De guma lipită pe linoleum scapi îndepărtând-o, după ce s-a întărit, cu spatula de lemn sau cu unghia și frecând urma rezultată cu vată de oțel îmbibată în apă cu detergent sau în bicarbonat diluat.

Cum scoți guma de mestecat din păr

Desi este puțin probabil ca părul tău să fie cel accesorizat' în acest mod, este bine să cunoști acest truc… cel puțin până crește micuțul tău/micuța ta. Vestea bună este că părul nu trebuie tăiat. Îmbibă un prosop de hârtie în ulei de măsline și înfășoară în el șuvițele de păr lipite cu gumă. Uleiul de măsline va înmuia părul în câteva minute. Piaptănă-l apoi și spală-l în mod obișnuit.

Cunoști și alte metode prin care să scoți guma de mestecat de pe diverse obiecte?

 

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse